Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Cold Brew thee

Heerlijke thee gezet met koud water

Verfris jezelf met de nieuwe Cold Brew zetmethode. Cold Brew thee is met elke thee te maken. Door de theebladeren niet in heet water te laten trekken maar in koud water komen meer smaaktonen vrij. Lees meer...

Er zijn 22 producten.

Item 1-18 van 22 in totaal item(s)
Bancha Japan Groene thee Evans & Watson - 12

Bancha Japan

Prijs € 3,86
(5/5) op 5 reviews
Direct bestellen

Grotere bredere theebladeren levendig en grassige thee met een licht gelig aftreksel.

Green Yunnan

Green Yunnan

Prijs € 3,02
(5/5) op 4 reviews
Direct bestellen

Specialiteit uit Yunnan met mild bloemige en aangenaam zoete smaak. Zeer geschikt voor de...

Cold Brew thee kopen: koude thee maken

Met cold brew ontstaat een vollere, aromatischere theesmaak. Het geheim zit ‘m namelijk in een stofje wat van nature in thee voorkomt. Catechine. Dit stofje is er verantwoordelijk voor als je je thee te heet trekt dat deze bitter wordt. Doordat het alleen bij hoge temperaturen vrij kan komen heb je er bij Cold Brew thee geen last van. Alleen de zettijd is wel iets langer. Een gemakkelijke, niet-foutgevoelige manier om je thee helemaal opnieuw te ontdekken.

Koude thee is een nieuwe en leuke manier om thee te zetten. En zeer geschikt als ijsthee. Het mooie is dat elke thee als cold brew thee is te maken. Om het gemakkelijk te maken hebben we een hieronder een bereidingswijze uitgewerkt. Wel zo handig. Hierbij gaan we uit van 1 liter thee. Wil je kleiner beginnen, start dan met 4g thee per 250 ml water.

Bereidingswijze: Cold Brew thee maken

Hoe maak je cold brew thee? Voeg voor koude thee 10 g thee (3-4 theelepels) in een Finum theepot of cafetière. Hier voeg 1 liter koud water – op kamertemperatuur of kouder – toe en plaats in de koelkast. Gebruik gefilterd kraanwater of osmose water. Dit geldt met name voor de delicatere theesoorten zoals groene thee, witte thee en speciale zwarte thee zoals Darjeeling First Flush. In hard(er) water zitten namelijk mineralen die het blad kunnen inkapselen. Hiermee komen de meer verfijnde smaaktonen van de thee niet volledig tot hun recht. In plaats van het in de koelkast te zetten kun je het ook laten trekken bij kamertemperatuur. Dit scheelt een aantal uur. Ondanks dat de Cold Brew thee vol van smaak is, geeft kouder water en langere zettijd een zachtere en delicater aftreksel.

Voor een Cold Brew thee gemaakt met 10 g thee op 1 liter water, adviseren we de volgende tijden als zettijd. Bij kamertemperatuur: 15 tot 20 minuten is prima voor de meeste thee. Voor in de koelkast adviseren we de volgende zettijden:

- Japanse groene thee: 2-4 uur
- Andere groene thee: 4-6 uur
- oolong thee: 3-4 uur
- zwarte thee: 6-8 uur
- witte thee: 6-8 uur

Cold Brew kruidenthee

Ook kruidenthee is geweldig lekker om koud te zetten. Voordat je de kruidenthee met koud water maakt, raden we aan om de kruiden kort te spoelen met heet water. De zettijden zijn vergelijkbaar met oolong thee: ca. 3-4 uur.

We hebben een mooie selectie geschikt voor Cold Brew thee. Een assortiment bomvol zoete en fijne smaaktonen. Bij ons koop je je cold brew thee uit onze ruime voorraad. Het grote assortiment koude thee is grondig getest en ieder thee heeft een scherpe en voordelige prijs. Ben je gek op thee en wil je een cold brew thee kopen, kijk dan in onze webshop.