Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Hoe zet ik losse thee (zonder attributen)?

Spaghetti is een van de simpelste gerechten om te bereiden. Het is daarom – voor mij – het eerlijke bewijs dat iemand een slechte kok is als die niet weet hoe pasta gemaakt wordt. Het enige wat je hoeft te doen is water te koken, de pasta er in te mikken en deze af te gieten. Ondanks dat het zo simpel is, zijn er nog voldoende mensen die als een berg tegen losse thee opkijken. Het grappige is, de bereiding van losse thee komt sterk overeen met die van pasta. In de basis is het enige wat je nodig bent een theepot, theebladeren en een zeef.

Een thee-ei is een minizeef
Het eerste waar mensen naar op zoek gaan wanneer ze losse thee willen bereiden is een thee-ei. Terwijl ze zeer gemakkelijk zijn om te gebruiken, kan hetzelfde effect bereikt worden door een kleine zeef te gebruiken. Voor die mensen, je bent niet perse een thee-ei nodig!

Twee koppen en een kleine zeef
Neem twee theekoppen (koffiekoppen werken ook). Voor het gemak, kop A en kop B.

  • Voeg een theelepel thee toe aan kop A
  • Giet heet water in kop A
  • Laat de thee de gewenste tijd trekken
  • Plaats de zeef op kop B
  • Giet de thee (via de zeef) van kop A naar kop B
  • Voila, thee!

Andere methode, een kaasdoek
Als je in een situatie verkeerd waarbij je echt super veel zin in thee hebt, maar geen zeef dan is een kaasdoek een goed alternatief. Kaasdoeken zijn te vinden in kookwinkels en zijn perfect voor het zeven van bijvoorbeeld soep of thee. Hoe gebruik je een kaasdoek voor het zeven van thee?

  • Knip een stuk uit het kaasdoek van 8 bij 8 cm
  • Plaats thee in het midden van het doek. Een theelepel thee is voldoende
  • Vouw het kaasdoek in een bal en knoop het aan het eind dicht zodat het niet meer open kan gaan. Het zou er uit moeten zien als een minizak.

BELANGRIJK: zorg bij het vouwen van het kaasdoek dat je voldoende ruimte overhoudt voor de thee om uit te vouwen. Er zou dus voldoende lege ruimte over moeten zijn in het minizakje.

  • Zet de thee zoals je thee met een ‘normaal’ theezakje zou zetten. Het verschil is dat je nu echte thee drinkt!

Samenvatting
Deze twee manieren zijn geweldig voor een persoon wie voor het eerst losse thee heeft, maar geen idee hoe deze losse thee moet zetten. Het is ook handig voor een ervaren theedrinker die op reis is maar zijn theeaccessoires vergeten is. Wat het ook zij, thee zetten is net zo gemakkelijk als het bereiden van spaghetti. Het enige wat je nodig bent is heet water, thee en een zeef.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter