Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Wat is losse thee?

Ons assortiment bevat alleen maar losse thee. Maar wat is losse thee eigenlijk? En waarom verkiezen wij losse thee boven theezakjes?

In deze blog geef ik antwoord op de bovenstaande vragen.

Het grote verschil tussen losse thee en theezakjes
Er is een fundamenteel verschil tussen losse thee en theezakjes en dat is de grootte van de theebladeren. Voor theezakjes worden kleine stukjes thee gebruikt, de zogenaamde ‘fannings’, net een beetje meer gruis dan stof. Voor losse thee wordt een groot deel van het daadwerkelijke theeblad gebruikt. Terwijl het verschil oppervlakkig lijkt, is dit zeker niet het geval.

Fannings hebben één groot probleem
Thee bevat veel essentiële smaakverbindingen zoals tannines en essentiële oliën die thee de kenmerkende smaak geven. Wanneer theebladeren gesneden of tot kleine stukjes gebroken worden, verdwijnen deze smaakverbindingen redelijk snel. Wanneer ze eenmaal opdrogen, is de thee minder smaakvol dan voor die tijd.

Waarom is losse thee superieur?
Wanneer theebladeren hun volledige, natuurlijke vorm behouden, drogen ze niet uit. Omdat de bladeren niet verdrogen, houden ze de heerlijke smaakverbindingen vast. Hierdoor heeft de thee meer smaak en aroma als er thee van gezet wordt. Zie het als volgt, wanneer je aan een zak chips begint, bevatten de grote chips meer smaak dan de stof of gruis die overblijft in de zak. Precies hetzelfde geldt voor thee.

Samenvatting
Veel mensen zeggen “thee is thee”, dat het niet uitmaakt of je een goede kop thee zet met losse thee of een theezakje. Volgens dezelfde logica zouden dezelfde mensen echter ook zeggen dat kant-en-klaar gepureerde aardappelen het zelfde zouden smaken als zelfgemaakte gepureerde aardappelen.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog met me eens bent – losse thee is superieur ten opzichte van thee uit theezakjes. Als je me niet gelooft, probeer dan onze Earl Grey en vergelijk deze eens met je favoriete Earl Grey theezakje en ik garandeer je dat je het verschil ziet, ruikt en proeft.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter