Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Gember thee maken met gedroogde gemberwortel

Er zijn duizenden redenen om van gember thee te houden. Confucius schreef al in 500 BC dat hij nooit een maaltijd nuttigde zonder gember bij de hand te hebben. En gember is niet alleen geliefd voor haar smaak. Het wordt ook al sinds mensenheugenis gebruikt als medicinaal kruid.

Des te meer reden om een blog te schrijven over hoe je gember thee kunt maken. En omdat gember goed te combineren is met onder andere citroenkaneel en kurkuma, hierbij een aantal heerlijke recepten om gember thee te maken.

Gember thee recept met gedroogde gemberwortel

Allereerst een recept om gember thee te maken bereid met alleen gedroogde gemberwortel. Het is goed om te weten dat gedroogde gember te verkrijgen is als hele gemberwortel, gesneden gemberwortel en gember poeder. Ongeacht de vorm welke je kiest, wordt geadviseerd niet meer dan 2-4 gram gedroogde gemberwortel per dag te consumeren en gemberthee is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Om gember thee te maken met gedroogde gemberwortel adviseren we het volgende recept:

Om gemberthee te maken met gember poeder geldt:

Gember wortel heel gedroogd

Gember geelwortel thee recept

Een smaakvolle variatie om bovenstaand recept is gember geelwortel thee. Geelwortel, ook wel bekend als Kurkuma poeder (curcuma longa), is een smaakvolle en gezonde toevoeging boordevol antioxidanten en vitamines.

Om gember geelwortel thee te maken geldt:

Gember thee met citroen recept

Naast de bovenstaande kruidige variant op gedroogde gemberthee is de frisse variant van gember thee met citroen ook zeker een aanrader. Vooral bij keelpijn werkt deze combinatie erg rustgevend voor de keel.

Om de gember thee met citroen te maken geldt:

 • 1-2 theelepels stukjes gedroogde gemberwortel in een theefilter of 1/3 theelepel gember poeder
 • 300 ml kokend water
 • 5 minuten laten trekken
 • Voeg de sap van ¼ verse citroen toe aan de gemberthee vlak voordat je het gaat drinken.

Gember wortel gesneden gedroogd

Gember kaneel kamille thee recept

Voor een warme, ontspannen kop thee met onder andere gember hierbij nog een heerlijk recept om gember thee te maken met kamille en kaneel:

Om de gember kaneel kamille thee te maken geldt:

Bovenstaande gember thee recepten bevatten geen medische adviezen, raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Hi, mijn naam is Anne Marije en ik ben Content Marketing Coordinator hier bij Evans & Watson. Mijn favoriete thee is Sencha Superior - heerlijk 's avonds na het eten. Ik heb een passie voor gezondheid, natuurlijke voeding en sporten.

Laat een bericht achter

Reacties

 • Waarom niet voor kinderen?
  Door:Rene Op 9 July 2019

  Heb je een bron waarom gemberthee niet goed zou zijn voor kinderen? Ik lees dit namelijk nergens anders, eerder het tegenovergestelde.

  Antwoord van: Jeroen Veldmeijer We raden gebruik van gember af op jonge leeftijd (in dit geval onder 6, maar er wordt ook gesproken over onder 1 en 2 jaar) in verband met het mogelijke effect op de ontwikkeling van de baby / het kind, de maag en de darmen. De originele bron voor 6 jaar heb ik niet terug kunnen vinden. Omdat Nederlandse bronnen beperkt zijn qua informatie hebben we vooral Engelse/Amerikaanse bronnen gebruikt. Het liefst maken we gebruik van wetenschappelijke artikelen. Mochten deze onvoldoende informatie beschikken naar gelang het onderwerp dan kijken we verder naar betrouwbare, hoog aangeschreven websites. In dit geval hebben we gebruik gemaakt van de bron: Livestrong.com (/article/518736-is-ginger-safe-for-babies/).