Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Zwarte thee

Heerlijke zwarte thee met smaakjes

Zwarte thee met een smaakje: heerlijke aroma's, stukjes fruit en bloemen

Naast onze klassieke zwarte theeën bieden we een ruime selectie zwarte thee met een smaakje aan. Zo bieden we nieuwe smaakervaringen geïnspireerd op de smaken van over de hele wereld aan. Melanges en smaken gemaakt door experts waaronder rijke zwarte thee perfect gematcht met cacao, chocolade, vanille of rozen.

Meer Informatie

Complex en assertief, zwarte thee is de meest gedronken theesoort. Zwarte thee gaat door vier productiefasen heen – verwelken, rollen, oxideren en drogen/verhitten. Dit proces zorgt voor een intense smaak en bevat hierdoor meer cafeïne dan minder geoxideerde thee. Zwarte thee met een smaakje kan bestaan uit zwarte thee, groene thee, pu erh of oolong thee wat vervolgens is gemelangeerd met additionele kruiden, vruchten en/of aroma’s. Een ruime selectie specerijen, kruiden en bloemen worden gebruikt om onze ruime assortiment gearomatiseerde theeën te maken. Zwarte thee met een vruchtensmaak worden bijvoorbeeld vaak gemaakt door de zwarte thee te blenden met essentiële olie van de vrucht. Sommige gearomatiseerde theeën worden slechts 2 of 3 keer op smaak gebracht. Voor de beste thee wordt dit proces echter tot wel 5 of 6 keer herhaald. Om het helemaal af te maken worden gedroogde bloemen toegevoegd.

Aromatiseren van zwarte thee

Thee is gearomatiseerd wanneer er additionele smaak en/of aroma is toegevoegd. Aromatiseren wordt gedaan om in bepaalde smaken te voorzien en heerlijke smaken te maken. Deze toegevoegde aroma’s kunnen van natuurlijke plantdelen, plantextracten zoals olie of van synthetische bronnen komen. Gearomatiseerde zwarte thee is op te delen in drie categorieën, namelijk natuurlijke aroma’s, conventionele aroma’s en gearomatiseerd met kruiden.

Natuurlijk gearomatiseerde thee is thee waarvan het aroma en smaak is versterkt door gebruik van natuurlijk voorkomende plantdelen zonder kunstmatige toevoegingen. Voorbeelden zijn essentiële olie. Een voorbeeld van een dergelijke thee is Groene Jasmijn thee. Jasmijn thee wordt in feite geparfumeerd door de jasmijnbloemen bij nacht bij de thee te leggen. De thee neemt de geuren van de jasmijnbloemen over.

Conventioneel gearomatiseerd is thee die op smaak is gebracht door gebruik van kunstmatige, synthetische ontwikkelde aroma’s. De smaken worden toegevoegd aan de thee waardoor een aromatisch of complexe smaakbeleving ontstaat.

Gearomatiseerde thee zijn smaken die afkomstig zijn van natuurlijke planten zoals wortels, bloemen, vruchten of schors die een aangenaam aroma of smaak hebben. Deze worden vaak toegevoegd aan de theebladeren om een kruidenmelange te maken. Zo kan het de bedoeling zijn om een zoetere of complexere smaak en aroma aan de thee te geven. Ook wordt het gebruik om medicinale eigenschappen aan de thee toe te voegen. Een voorbeeld van een gearomatiseerde zwarte thee is Earl Grey. Earl Grey kan in zowel de eerste categorie als de tweede vallen, afhankelijk of de bergamotolie op natuurlijke wijze is verkregen of op een kunstmatige manier. Vaak valt een thee met een smaakje in een of meerdere categorieën omdat het zowel natuurlijk als conventioneel op smaak kan zijn gebracht en dat het zowel vruchten of bloemen toegevoegd zijn.

Minder informatie

Er zijn 24 producten.

Item 1-18 van 24 in totaal item(s)
Black Chai Zwarte thee Evans & Watson - 12

Black Chai

Prijs € 3,95
(4,8/5) op 4 reviews
Direct bestellen

Wanneer op gure dagen de wind om het huis heen huilt is een warme Chai thee bij de openhaard...

Black Rose Zwarte thee Evans & Watson - 2

Black Rose

Prijs € 3,55
(4,8/5) op 9 reviews
Direct bestellen

Smaakvolle zwarte thee waarvan de geur alleen al de thee noemenswaardig maakt.