Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Bombilla's

Authentiek genieten van Yerba Maté

Maté Bombilla kopen: de sierlijkste yerba bombilla

De ideale bombilla koop je bij evansnwatson.nl. Lekker om van je yerba maté te kunnen genieten. Dat doe je met een bombilla. Een bombilla staat bekend als yerba maté drinkrietje. Maté liefhebbers maken vaak gebruik van hun bombilla en voor hun specifieke wensen zijn er verschillende maté drinkrietjes beschikbaar. Dit betekent dat er in lengte verschillen zijn, het rietje moet natuurlijk goed passen bij je maté drinkbeker, maar ook in ontwerp en materiaal is er de wereld aan keuze.

Wat is een bombilla

Een bombilla is een rietje met een filter op het eind. Het wordt gebruikt om yerba maté mee te nippen door het gesloten, filterstuk in yerba maté te doen. Het top eind is open en maakt het mogelijk om de yerba maté mee te drinken. De traditionele bombilla’s zijn gemaakt van bamboe. Tegenwoordig wordt ze echter voornamelijk gemaakt van RVS of ander metaal. RVS bombilla’s roesten namelijk minder snel (bij goed onderhoud, helemaal niet) en houdt haar glans bij gebruik. Bombilla’s worden ook gemaakt van nieuwzilver, bepaalde metaallegeringen, zilver en hout.

De bombilla’s – rietjes voor yerba maté – zijn essentieel voor het drinken van yerba maté. Zonder zou je simpelweg grote hoeveelheden maté bladeren opdrinken. Niet erg lekker. Yerba maté is een belangrijke kruidenthee die vooral in de zuidelijke landen van Latijns-Amerika worden gedronken. Zo is het zeer populair in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay. Yerba maté kan op verschillende manieren worden gedronken. Als hete yerba maté thee (voornamelijk in Uruguay en Argentinië), tereré (een koude kruidenthee uit Paraguay) en Chimarrão (hete yerba maté uit Brazilië).

Bombillafilters

Bombilla verschillen verder in filterdesign. Het meest populaire model is de lepelvormige bombilla doordat je hiermee de yerba maté ook kan roeren. Andere modellen zijn met een recht filter, filters in de vorm van een veer, de bredere Braziliaanse rondvormige bomba en andere combinaties van dubbele en trippel filters, met en zonder veer en meer.

Minder informatie

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters