Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Gedroogde bloemen: van alle kruiden

Alleen de allerbeste kwaliteit bloemen

Gedroogde bloemen kopen doe je bij evansnwatson.nl. Bij Evans & Watson vind je het grootste assortiment geneeskrachtige kruiden, waaronder alle bekende gedroogde bloemen zoals paardebloem, goudsbloem, rozen, valkruid, kamille en lavendel. Lees meer...

Er zijn 38 producten.

Item 1-18 van 38 in totaal item(s)

Gedroogde bloemen kopen: alleen de beste bloemen gedroogd

Bloemen zijn wel het meest bekende plantdeel van geneeskrachtige kruiden. Iedereen kent wel lavendel of kamille. Gedroogde bloemen zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Is het niet als thee dan is het wel in een geurzakje of badschuim. Heerlijk ontspannend. Voor ons assortiment gedroogde bloemen met een geneeskrachtige werking worden vooral alleen de beste bloemen gebruikt. Bijvoorbeeld de bloemen die net openen in de ochtend. Of juiste de jonge knoppen. Bij voorkeur geplukt in de ochtend of tegen de avond. Zo is een kruidenthee van goudsbloem of passiebloem heerlijk en ook nog eens zeer gezond.

Bij gedroogde bloemen gaat of om de bloemblaadjes, zoals bij de roos, bloemknoppen of het bloesem zoals die van de vlier. Behalve ernaar te kijken zijn bloemen verder zeer veelzijdig. Zo zijn er verschillende eetbare bloemen die gebruikt kunnen worden voor tijdens koken. Ook worden ze veel in geurzakjes of kruidenmelanges en in gezonde, milieuvriendelijke bad- en zeepproducten verwerkt. Een mooi voorbeeld is vlierbloesem. Vlierbloesem wordt al eeuwenlang tegen een vervelende hoest gebruikt. Door de vlierbloesem in siroop te verwerken.

Wil je gedroogde geneeskrachtige bloemen kopen die goed bij je past of helpt het bestrijden van een kwaal, houd dan rekening met de volgende zaken. Niet alles wat uit de natuur komt is per definitie ongevaarlijk. Sommige bloemen kunnen een zeer sterk effect hebben, ook nadelig. Ben je bijvoorbeeld zwanger of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan je huisarts voor een passend advies.