Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus)

Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13660

Monnikspeper zaad heeft een een pepermuntachtige geur en zwarte peperachtige smaak.

€ 2,30
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 1 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Monnikspeper zaad kopen? Laat je verrassen door de monnikspeperthee van Evans & Watson! Monnikspeper (Vitex agnus-castus) komt vooral voor in het Middellandse Zeegebied en in het westen van Azië. De plant is visueel vergelijkbaar met hennep en geeft de voorkeur aan warme en vochtige locaties, vaak groeit het op rivieroevers. Na de bloeiperiode van juni tot september brengt monnikspeper vierzadige bessen, die worden gedroogd en gedorst. De scherpe smaak is vergelijkbaar met die van (zwarte) peper. Tegenwoordig wordt monnikspeper echter nog zelden als keukenkruid gebruikt, maar wordt het meer gebruikt in als heilmiddel in de natuurgeneeskunde.

Onze monnikspeper thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – Monnikspeperzaad / Vrouwenmantel thee

Monnikspeperthee, chasteberry thee of zelfs monnikspeper-vrouwenmantelthee wordt gemaakt met de gedroogde zaden (of een corresponderende mix met vrouwenmantel) en heet water. Verwarm hiervoor het water zonder de monnikspeper, in een pan totdat het kookt. Plaats ondertussen een tot twee theelepels monnikspeper met of zonder vrouwenmantel in een kopje. Haal het kokende water van het vuur, giet het in de beker (met de vrouwenmantel). Laat de thee ongeveer 10 minuten trekken en giet het via een zeef over in tweede kopje. Theefilter gebruiken kan natuurlijk ook.

 • 2-3 gram Monnikspeper zaad (geplet)
 • (gelijk deel vrouwenmantel)
 • 300 ml kokend water
 • 8-10 minuten laten trekken

Meer over Monnikspeper zaad (vitex agnus-castus)

Monnikspeper komt van oorsprong uit Griekenland en Turkije. Vitex betekent vlechten wat verwijst naar de buigzame tak welke gebruikt werd om hekken mee te vlechten. Tegenwoordig groeit monnikspeper in het gehele Middellandse-Zeegebied, Azië, Afrika en Amerika. Monnikspeper groeit het beste in warme streken in vochtige grond. De monnikspeperboom wordt maximaal 8 meter hoog. De takken van de monnikspeper hebben verspreid enige smalle grijsgroene bladeren. De monnikspeper groeit van juni tot oktober met paarse, kleine bloemen. Na de bloemen komen roodzwarte bessen op de plaats van de bloemen. De bes ruikt pepermuntachtig en smaakt peperachtig.

Monnikspeperbessen Gezond? Gezondheidsvoordelen & Monnikspeperbessen werking

Door de peperachtige smaak van de bes kan deze zwarte peper vervangen in maaltijden. Al sinds de oudheid wordt monnikspeperblad en vruchten gebruikt - de zaden als een (keuken)kruid en het blad als een "strooisel" of als basis voor thee. De actieve ingrediënten van monnikspeper concentreren zich hoofdzakelijk tot het zaad: iridoid-glycosiden, bicyclische diterpenen, flavonoïde, triacylglycerol, oliezuur, linolzuur en een aantal essentiële oliën. 

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Monnikspeperbessen kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Niet gebruiken bij borst, baarmoeder of eierstokkanker.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1 tl
Zettijd
8-10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus)
Waarschuwing
Raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  28 Sep 2020 (Monnikspeper Zaad Heel (Vitex agnus-castus)) :
(5/5

I really like the way the Tea was packaged.

I was glad to see the wat the tea was packaged and it was very nice.
I haven't stop drinking this wonderful tea since I got it.
Is very nice for any woman looking to help with hormones balances.