Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor)

Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13530

Driekleurig Viooltje Thee is een smaakvolle kruidenthee en het beste te omschrijven als slijmig-zoet.

€ 3,40
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Driekleurig viooltje wortel kopen? Laat je verrassen door de driekleurig viooltje wortel thee van Evans & Watson! Onze driekleurig viooltje wortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen. Driekleurig Viooltje Kruid is een smaakvolle kruidenthee en het beste te omschrijven als slijmig-zoet.

Bereiding – Driekleurig Viooltje thee

 • 2-5 gram wilde driekleurig viooltje kruid
 • 300 ml kokend water
 • 5 minuten laten trekken

Meer over driekleurig viooltje - viola tricolor

Het driekleurig viooltje komt van oorsprong uit Europa en West-Azië. Viola verwijst naar weg omdat ze veel langs de weg groeiden. Tricolor betekent driekleurig wat verwijst naar de driekleurigheid van de bloem. Driekleurig viooltje wordt sinds de 16e eeuw medicinaal gebruikt. Tegenwoordig groeit het driekleurig viooltje wereldwijd. Het wordt vooral verbouwd in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Driekleurig viooltje groeit het beste op een vochtige grond in de zon of halfschaduw. Driekleurig viooltje komt door onverantwoord plukken vrijwel niet veel meer in het wild voor. De plant kan 40 cm groot worden en heeft rechtopstaande stengels. Driekleurige viooltje bloeit van mei tot augustus. De bloemen zijn fleurig en een mix van geel, wit en paars. De bloemen bestaan uit 5 bloemblaadjes. Het kruid van het driekleurig viooltje wordt in juli geoogst.

Driekleurig Viooltje Gezond? Gezondheidsvoordelen & Driekleurig Viooltje werking

Driekleurig viooltje wordt verwerkt in huid crème. De bloemen van driekleurige viooltjes zijn populair om salades of ijs op te fleuren en wordt het als badadditief gebruikt. Al vele jaren wordt driekleurig viooltje kruid in de natuurgeneeskunde als zeer kostbaar beschouwd. Om haar waardevolle eigenschappen voor de gezondheid is het dan ook in menig medicijnkastje te vinden.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Driekleurig Viooltje kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
5 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Driekleurig viooltje kruid gesneden
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  18 Sep 2020 (Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  12 May 2019 (Driekleurig Viooltje Kruid Gesneden (Viola tricolor)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -