Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Grote Brandnetel Wortel Gesneden (Urtica dioica)

T-13360
€ 2,14

Brandnetelwortel is zeer veelzijdig - thee, kaas, bier, shampoo - en zeer gezond, oa. vitamines, calcium en magnesium!

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Brandnetel kopen? Laat je verrassen door de brandnetelwortelthee van Evans & Watson! Brandnetelwortel is zeer veelzijdig - thee, kaas, bier, shampoo - en zeer gezond, oa. vitamines, calcium en magnesium!

Onze brandnetelwortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – brandnetelwortelthee

 • 1 theelepel brandnetelwortel
 • 300 ml koud water
 • Aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken
 • 10 minuten afgedekt laten trekken

Meer over brandnetelthee – grote brandnetel wortel gesneden (Urtica dioica)

Grote brandnetel komt van oorsprong uit Afrika en West-Azië. Urtica betekent branden, wat verwijst naar de branderige prik van de plant. Dioica betekent tweehuizig wat verwijst naar dat de brandnetelplant mannelijke en vrouwelijke bloemen heeft op verschillende plaatsen.

400 jaar voor Christus werden urinedrijvende eigenschappen toegekend aan de grote brandnetel. Ook vlak na Christus werden er medicinale eigenschappen toegekend aan de grote brandnetel, namelijk brandnetel zou hepen bij verkoudheden, gewrichtspijn en zou zuiverend werken. In de Tweede Wereldoorlog werd, in verband met de schaarste aan groente, brandnetel aangeraden voor de inname van vitamine C. Daarnaast werd redelijk recent, in 1980, brandnetelwortel aangeraden bij prostaatklachten.

Tegenwoordig groeit de grote brandnetel wereldwijd bij een gematigd klimaat. Brandnetel groeit goed op plekken met veel meststoffen in de bodem en bij voorkeur in halfschaduw. Brandnetel kan 1,40 meter groot worden. Brandnetel heeft een sterke wortel en een rechtopstaande groene stengel. De stengel draagt langwerpige, gekartelde bladeren welke in een punt lopen. Op het blad en de bladstengel zitten dunne haartje, welke afbreken bij contact en dan jeuk veroorzaken. Van juni tot oktober bloeit de brandnetel met kleine groene bloemen in een trosvorm. De grote brandnetel trekt diverse vlinders aan. De plant, zonder wortel, wordt voor gebruik geoogst tijdens de bloei van de brandnetel. De wortel wordt geoogst in de herfst. De brandnetelwortels worden in de herfst verzameld en middels lucht gedroogd bij ongeveer ca. 30-35 °C. Na het drogen worden de brandnetelwortels versneden.

Brandnetelwortel thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & brandnetelwortel werking

Brandnetelthee is een veel toegepaste manier van brandnetel. Maar ook wordt brandnetel gebruikt in salade, kaas, bier of soep. Daarnaast wordt brandnetel verwekt in shampoo en huidlotion. Brandnetelwortel is rijk aan vitamine C, provitamine A, quinic acid, appelzuur, calcium- en kaliumzouten, magnesium, ijzer en essentiële olie.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je brandnetelwortel kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bij prostaatklachten ook altijd een arts raadplegen.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Brandnetel Wortel Gesneden (Urtica dioica)
Cafeine
Nee

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Je bent misschien ook geïnteresseerd in


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !