Ik wil dat jij weet én voelt, dat jij te maken hebt met een bedrijf dat echt om jou geeft. Om dit voor elkaar te boksen verzetten we met veel moeite en inspanning veel werk, niet de makkelijkste weg. Kiezen voor de moeilijkere weg, moeite doen en blijven doen. Moeite doen, dat we jouw bestelling van A tot Z helemaal bereiden. Nog echt maatwerk dus. Om jouw winkelervaring zo makkelijk mogelijk te maken is er een uitgebreide ‘veelgestelde vragen‘ opgezet, waar je veel antwoorden vinden kunt. Mocht je vraag of antwoord hier niet tussen staan, dan kun je altijd direct contact met mij opnemen. – Jeroen Veldmeijer
Jeroen Veldmeijer
Jeroen VeldmeijerEigenaar

Hoe het allemaal begon

Moe van de vele indrukken tijdens een zondagswandeling in Londen kwam ik Carnaby Street binnen gestrompeld. Niet helemaal ontkennend zin te hebben in een kop koffie met warm appelgebak, ben ik een koffie- en theezaak binnen gestapt. Na net een reeks boeken gekocht te hebben (fervent boekenverzamelaar, volledig ander verhaal), leek het idee van een pot vol kruidig frisse thee lang zo gek nog niet. Ik, als koffiedrinker, kon mijn enthousiasme amper onderdrukken door de aangename verrassing van de smaak en geur van de thee. Meteen schoten me allemaal vragen te binnen. Dit was toch geen thee? Waarom drink ik überhaupt eigenlijk altijd koffie, en geen losse thee? Niet omdat ik (deze) thee niet lekker vind dus!

In ’t kort

Waarom we dit doen
Evans & Watson heeft als missie om de status quo in de wereld van thee uit te dagen.
Hoe we dit doen
De manier waarop we de status quo uitdagen is een assortiment aan te bieden die gemakkelijk te gebruiken is, toegankelijk is voor iedereen en het beste zijn.
Wat we dus doen...
We bieden losse thee en accessoires om de thee mee te bereiden aan.

Klant centraal

Na omzwervingen door Europa weer in Nederland aanbeland te zijn, kon ik de herinnering aan die theemelange maar niet uit mijn hoofd zetten. Een thee die zo lekker is, moet voor iedereen beschikbaar zijn, dacht ik. Maar was hier wel behoefte aan? Stel dat ik die theemelange uit Engeland zou kunnen importeren, zouden anderen die thee dan ook lekker vinden? Na veel wikken, wegen en discussie kwam ik tot de conclusie dat dit vast niet het geval zou zijn.

Echter, wanneer thee je eenmaal te pakken heeft, laat thee je niet meer los. Het bleef in mijn hoofd spelen.. ‘Hoe kan ik toch iedereen de ruimte bieden zijn/haar theemelange te vinden, zonder een fabriekshal aan voorraad nodig te hebben?’ Een heikel denkpunt waarvoor uiteindelijk een simpele oplossing beschikbaar bleek te zijn. Waarom zou ik het niet omdraaien? Niet de aanbieder bepaalt de keuze, maar iedereen krijgt zelf de mogelijkheid om zijn/haar eigen thee te maken. Iedereen de mogelijkheid bieden om snel en gemakkelijk zijn of haar eigen thee samen te stellen. Want smaak is toch persoonlijk? Het gevoel dat jij zelf thee maken kan en deze helemaal kan afstemmen op jouw eigen behoeftes.

Maar thee melangeren is toch een professioneel en moeilijk beroep? Een beroep waarvoor je pas in aanmerking komt als jouw smaak ontzettend goed ontwikkeld is? Ja zeer zeker, maar dat wil niet zeggen dat de rest het niet kan. Van de grond een theemelange opbouwen bleek een leuk, maar lastig en tijdrovend proces te zijn. Succesvolle melanges zijn namelijk het resultaat van veel experimenteren en proeven. Om dit jullie niet aan te doen en op kosten te jagen, heb ik ervoor gekozen om dit anders in te vullen. Hoe? Door te werken met een ‘basisthee’, een soort start van je toekomstige theesmaak. Meer hier over bij de spelregels zelf thee maken.

Hoe creëer je een leuk idee met een geschikte naam en logo? Tenminste, mijn naam, toenaam en afbeelding leken me niet ideaal. Wat moest dit ‘zelf thee maken’ eigenlijk voorstellen? Ik heb het altijd gezien als een interessante samenloop van een ritueel, gezelligheid en toekomst. De Griekse godin Hestia, godin van het huiselijke haardvuur, leek goed in dit plaatje te passen. Waar een beek ontbreekt, is een gezellige, geregelde samenleving niet mogelijk. Maar was Hestia ook als naam voor een thee onderneming een idee? Het ‘zelf thee maken’ moest namelijk in de naam een weerspiegeling worden van thee. Voor de kracht, geschiedenis en flair van thee. Niet helemaal los gekomen van mijn Engelse avontuurtje, kwam ik al snel uit op Evans & Watson (EH-vuhnz en WAHT-suhn).

…uit meer dan 1 miljoen mogelijkheden!

Na een initiële periode van zoeken, experimenteren en schaven aan het ‘zelf thee maken’-concept is begin 2011 een grote stap gezet door het concept te vertalen naar een daadwerkelijke website. Het idee om iedereen de mogelijkheid te bieden om snel en gemakkelijk, naar eigen wensen en behoeftes zijn of haar thee te kunnen melangeren is naar eigen zeggen, aardig gelukt. Vanaf nu, alleen nog maar zelf thee maken! Hoe? Begin met het kiezen van je basisthee uit jouw favoriete theesoort en maak deze af door de verschillende ingrediënten toe te voegen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan hier de spelregels.

Evans & Watson Tea Company | Annerweg 8, 9467 PC Anloo | 50595695 | NL194693132B01