Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Theelegende: Tie Guan Yin

Tie Guan Yin is een strak opgerolde oolong uit de Anxi provincie in China. Om dit type thee te maken is veel vaardigheid nodig omdat er veel complexe stappen aan te pas komen tijdens het rollen en verhitten. Het is vernoemd naar Guanyin, ook bekend als de godin van de genade, Iron Goddess of Bodhistattva. Wordt namelijk altijd als vrouw wordt afgebeeld ook. Volgens de legende was er ooit een arme boer die voor een verlaten en verwaarloosde tempel zorgde waarin het ijzeren beeld van Guanyin stond. Op een nacht verscheen ze voor de boer in een droom en verteld hem achter de tempel te kijken naar een schat. Hier vond hij één theestruik. Hij deelde hier stekjes van met zijn buren en het dorp floreerde.

Er zijn verschillende versies van het verhaal maar het basisverhaal is over het algemeen hetzelfde. Tot op de dag van vandaag heeft Tie Guan Yin een sterke associatie met thee, voornamelijk met oolong. Meer weten over de bekendste oolongthee Tieguanyin?

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter