Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Blog categorieën

Chinese thee-eieren, een lekkere snack

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter

Reacties

  • Kan dit met elk theesoort?
    Door:Herma Vries Op 19 July 2019

    Hallo, begrijp ik dat goed eerst het hele ei kookt, en dan net voordat het uitgekookt is, breken zoals je een ei bakt? kan dit met elke thee soort ? groet Helma

    Antwoord van: Jeroen Veldmeijer In principe kan het met elke theesoort, maar mijn voorkeur gaat uit naar Lapsang Souchong ivm de extra smaakdimensie. De thee of het aftreksel kan met alleen thee zijn gemaakt, maar in China worden ook veel kruiden (en zelfs helemaal geen thee) gebruikt. Denk aan oa. kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en Szechuanpeper. Ivm de korte bereidingstijden is poeder het beste. De kruiden kunnen worden toegevoegd aan de thee of aan water. Kook het ei totdat deze hardgekookt is haal de eieren uit het water. Laat de eieren ca. 10 min. uitlekken zodat het water van het koken wat in het ei is gekomen, vrij kan komen. Doe dit nadat je de schaal van de gekookte eieren zachtjes rondom hebt gekraakt. Na de ongeveer tien min. zijn de eieren klaar om in het voorbereide aftreksel te doen. Laat de eieren sudderen op middelhoog vuur voor ca. 20 min. Doe hierna de eieren en het aftreksel in een glazen of keramische kom en zet min. een aantal uur in de koelkast. Tip: Goed om te weten, kleinere barstjes produceren meer kleur, zichtbaar wanneer het ei wordt geschild om te eten.