Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Hoe maak ik koelkastthee?

Afgelopen weken steeg het kwik in Anloo naar 30 °C. Geen idee hoe dat elders ervaren wordt, maar hier is dat heet… bizar heet! Het is zo heet dat veel mensen alleen de schaduw opzoeken, spontaan siësta’s houden en koud douchen. Op zulke dagen is het koken van water het laatste op je lijstje waar je trek in hebt. De gedachte alleen al drijft menigeen gek (inclusief ondergetekende!).

Het goede nieuws is dat er een geweldige manier is om ijsthee te maken zonder water te koken. Beter zelfs, het is waarschijnlijk de makkelijkste manier om ijsthee te maken gezien het slechts een minuut in beslag neemt aan voorbereiding. Het resultaat? Een heerlijke, verfrissende ijsthee om mee af te koelen!

Benodigdheden

  • Finum ijstheemaker 1,8 liter
  • 12 (enorm) grote theelepels (ongeveer 40 gram)
  • een koelkast

Bereidingswijze

  • Plaats de thee in het filter van de pitcher
  • Vul de pitcher met koud water
  • Plaats de Finum ijstheemaker in de koelkast. Zelf houd ik een minimum van 8 uur en maximaal 24 uur aan
  • Verwijder de thee en geniet!

Geen Finum ijstheemaker?
Terwijl de Finum ijstheemaker het verschrikkelijk gemakkelijk maken om koelkast ijsthee te maken, is het geen daadwerkelijk vereiste. Het enige wat je nodig bent is een pitcher of karaf en een aantal Finum theefilters en de beschreven bereidingswijze hierboven. Voor de te nemen hoeveelheid thee houd ik persoonlijk 1 theelepel thee per 225ml water aan.

Samenvatting
Koelkastijsthee is heerlijk en verschrikkelijk gemakkelijk te maken. Het heeft een helder, stevige smaak zonder vormen van bitterheid. En op die super hete dagen, houdt het je hoofd lekker koel!

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter