Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)

Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa) Kruidenthee Evans & Watson - 10
Productnummer: T-00990

Pau d‘arco thee is een kruidenthee met smaaktonen van vanille en karamel.

€ 2,90
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 10 beoordeling(en) - 9 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Pau d'arco thee kopen? Laat je verrassen door de lapacho thee van Evans & Watson! Pau d'arco is gemaakt van de binnenste schors van de Lapacho boom. Thee van de Pau d’Arco (paarse lapacho) is een volledig natuurlijke, buitengewoon gezonde kruidenthee. De kruidenthee is rijk in mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. De Inca indianen gebruikten de thee als medicijn voor allerlei kwalen. De smaak van Pau d'arco is heerlijk met smaaktonen van vanille en karamel. Het is vrijwel vrij van tannines en cafeïne. Onze gedroogde Lapacho Pau d'Arco is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – Pau d'arco thee maken

 • 1 theelepel gedroogde Pau d'arco
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Om volledig te profiteren van de gezondheidsvoordelen van Pau d’Arco is het circa 10 minuten koken van de bast een effectieve oplossing,

Meer over Pau d'arco, lapacho - tabebuia impetiginosa

De geneeskundige werking van lapacho is al meer dan duizend jaar bekend. De Inca indianen gebruikten de thee als medicijn voor allerlei kwalen. Pau d'Arco of Lapacho is een boom die van oorsprong uit Brazilië stamt, maar zich ook over andere landen van Zuid-Amerika heeft verspreid. De naam Pau d'Arco verwijst naar verschillende tabebuia ondersoorten, maar in de kruidengeneeskunde meest gebruikte soort is tabebuia avellanedae (synoniem: tabebuia impetiginosa).

Pau d´Arco is een boom die vooral goed groeit in de koelte van het hooggebergte. Pau d'Arco groeit op een hoogte waar veel planten niet meer overleven. De boom kan tot 30 meter hoog worden met een diameter van 2 tot 3 meter. Pau d'arco bloeit tussen juli en september. De buisvormige bloemen zijn roze, paars of magenta. Het hout van de Pau d'arco boom is erg sterk en komt qua brandwerendheid overeen met beton en staal. Pau d’Arco thee wordt gemaakt van de binnenste schors van de Pau d'arco boom.

Tabebuia impetiginosa (officieel: tabebuia avellanedae) oftewel Pau d’Arco kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan bijvoorbeeld door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen zoals Tabebuia avellanedae, Tabebuia avellanedae, Gelseminum avellanedae, Handroanthus avellanedae, Tabebuia dugandii, Tabebuia impetiginosa, Tabebuia ipe var. Integra, Tabebuia nicaraguensis, Tabebuia palmeri, Tabebuia schunkevigoi, Tecoma adenophylla, Tecoma avellanedae, Tecoma avellanedae var. alba L, Tecoma impetiginosa, Tecoma integra, Tecoma ipe f. leucotricha, Tecoma ipe var. Integra en Tecoma ipe var. Integrifolia. Verder hielp het ook niet dat mensen dezelfde plant verschillende namen gaven – streek tot streek sterk verschillend. Pau d’Arco – tabebuia avellanedae – staat ook bekend als lapacho, paarse lapacho, Lapacho Pau d'Arco, Taheebo, Ipe Roxo, Handroanthus impetiginosus, pink ipê, pink lapacho, pink trumpet tree, aan de hand van de de botanische naam Tabebuia, en lokale naamvarianten zoals ipê-cavatã, ipê-comum, ipê-reto, ipê-rosa, ipê-roxo-damata, lapacho negro, pau d'arco         -roxo, peúva, piúva, in Mexico: amapa, amapa prieta, amapa rosam, roble cinero, roble serrano, canafistula, canafistula cimarrona, canafistula bofa, macuil, palo de cortez, rosa morada of ta-wi-yo, Guatamala: cortez colorado, El Salvador: cortez negro, Colombia: cafiaguate morado, roble morado of polvillo, in Venezuela: polvillo of araguaney poi, Suriname: groenhart, Brazilië: ipe roxo, ipe rosa, ipe preto en pao d'arco; Paraguay en Argentinië: lapacho, lapacho rosado en taiiy pichai.

Lapacho thee gezond? Gezondheidsvoordelen & Pau d´Arco werking

In de jaren 60 van de vorige eeuw is Pau d'Arco voor het eerst op inhoudsstoffen onderzocht. Belangrijke oorzaak daarvoor is de aanwezigheid van quinonen. Quinonen is een belangrijke groep verbindingen in de planten- en dierenwereld. Twee leden van deze familie zijn bijvoorbeeld vitamine K en co-enzym Q10. Lapachol maakt, samen met bèta-lapachol (een ander belangrijke inhoudsstof van Pau d'Arco) deel uit van de groep van naftoquinonen. De groep naftoquinonen is een vrij zeldzame groep quinonen. Een andere belangrijke groep quinonen in Pau d'Arco is de groep anthraquinonen. Het is erg bijzonder om beide groepen quinonen in één soort te vinden en wetenschappers opperen dat een belangrijk deel van de werking van Pau d'Arco mogelijk op synergie tussen beide groepen is terug te voeren. Pau d'Arco bevat onder andere lapachol, magnesium, vitamine A, C en K, zink en kalium. Lapacho wordt gezien als een wondermiddel welke helpt bij verschillende kwalen. 

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde Pau d'Arco thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Puur of gezoet
Ingredienten
Lapacho
Land
Paraguay
Kenmerken
Smaaktonen van vanille en karamel
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
Waarschuwing
Kan het vermogen van het bloed om te stollen beïnvloeden en kan interfereren met bloedverdunnende medicijnen. Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  17 Jan 2022 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Deze thee is een must.

Heerlijke thee met veel goede eigenschappen. Dank je voor het extratje ;).

Door op  01 Aug 2021 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

zeer goed

Ik maak er thee van en het smaakt heerlijk zacht. Is heel goed te combineren met een eigen favoriete smaak. Voor mij 's avonds venkel/anijs erbij en je hebt heerlijke thee. Werkt bij mij positief op mijn spijsvertering.

Door op  12 Apr 2021 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  25 Mar 2020 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Tevreden

Ja ben super tevreden!!

Door op  24 Mar 2020 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Super

Ik gebruik het als thee en wordt iedere keer blij wanneer ik het uit de zak pak. mooi gesneden in relatief lange stukken, prachtig van kleur. Ik kook het op in de pan en geef , nadat ik de thee heb gezeefd het schors weer terug aan moeder aarde als voeding voor de planten. De geur is heerlijk. De verpakking, een mooie papieren zak met geïntegreerde afsluit klip ....erg handig! De sticker met gebruiksaanwijzing en waarschuwing super. Wel had de sticker voor wat mij betreft 1 maatje groter gemogen omdat zo de letters erg klein zijn en de informatie erop erg waardevol is. De fijnere thees die ik in het verleden gebruikte halen het niet bij dit product.

Door op  04 Mar 2020 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Mooie heldere thee

Dank voor de verzorgde zending, de thee voldoet aan mijn wensen: mooi heldere thee. Drink 3 tassen per dag, 1u voor de maaltijd en breng deze op smaak met honing. Heb na 2 weken reeds resultaat (mondirritatie is weg).

Door op  04 Apr 2018 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Heerlijk

Heerlijke en werkzame thee. Bijzondere natuurlijke vanillesmaak.
Fijne winkel met een persoonlijke benadering.

Door op  19 Nov 2017 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(4/5

Heerlijke thee

Deze thee geeft iets meer werk, maar is heerlijk om mee te ontspannen. Voordeel: deze thee geeft energie op langere termijn. Combineert lekker met kaneel!

Door op  10 Sep 2017 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(5/5

Bewerkelijk

De Lapacho eerst 5 minuten koken en dan een 20 minuten laten staan. Dan komt de thee echt tot zijn recht. Karamel en Vanille tonen zijn duidelijk waarneembaar.

Door op  22 Feb 2017 (Pau d’arco Thee Gesneden Lapacho bast (tabebuia impetiginosa)) :
(4/5

Lekkere kruidenthee

Zachte smaak en lekker om de hele dag te drinken