Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Anijszaad Heel Anijs thee (Pimpinella anisum)

T-00290
€ 2,30

Anijszaad - warme, zoete, kruidige smaak welke doet denken aan zoethout/drop.

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Gratis sample & spaarpunten
  • Niet goed, geld terug
  • Kies je eigen bezorgmoment

Anijszaad kopen? Laat je verrassen door de anijsthee van Evans & Watson gemaakt van heel anijszaad! Een bekend en eeuwenoud specerij welke op veel manieren wordt gebruikt. De anijszaadjes hebben een warme zoethoutachtige smaak met een kruidig zoet aroma. Het doet denken aan zoete lekkernijen. De smaak en geur hebben iets weg van drop.

Anijsthee is niet alleen erg lekker (zoet!) het bevordert bovendien de spijsvertering en helpt tegen spierkramp, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het is niet zonder reden dat anijs wordt gebruikt in hoestmiddelen. Anijs is slijmoplossend en verzacht kriebelhoest. Daarnaast helpt anijs bij het stimuleren van de melkproductie bij borstvoeding en helpt het, via de moedermelk, de baby tegen een opgeblazen gevoel.

Ons anijszaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – anijs thee maken

  • 1-2 theelepel(s) anijszaad
  • Kneus deze licht, hierdoor komen de actieve ingrediënten beter tot zijn recht
  • 300 ml kokend water toevoegen
  • 4-6 minuten laten trekken

Meer over Anijszaad Heel - Pimpinella anisum
Oorspronkelijk komt anijs - Pimpinella anisum - uit het Middellandse Zeegebied en Zuidwest-Azië. De Latijnse naam van anijs, pimpinella anisum, verwijst naar de vorm van de bladeren en naar dille. Deze verwarring is vroeger ontstaan, waarschijnlijk door het vergelijkbare uiterlijk van de schermbloemigen. Anijs is een specerij wat vroeger door de Romeinen al gebruikt werd voor het stimuleren van de spijsvertering, namelijk in de vorm van een dessert na de maaltijd. Ook werd anijs altijd al gebruikt voor het krijgen van een frisse adem door erop te kauwen.

Anijs wordt verbouwd in Rusland, India, Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied. Anijs wordt vanaf de 16de verbouwd in West-Europese tuinen. In het wild is anijs zeer zeldzaam in Nederland. De anijsplant groeit het beste in gebieden waar het warm, droog en zonnig is en in een ademende grond. De anijsplant heeft een aromatische geur. De plant wordt tussen de 40 en 60 cm hoog en bestaat uit diverse vormen bladeren, afhankelijk van de hoogte waarop de bladeren groeien. Hoe hoger het blad, hoe fijner gevind. De bloem van de anijsplant is wit en elke plant heeft meerder bloemen. De splitvrucht van de anijsplant is behaard en bruingroen met lichte strepen. Het zaad is rijp aan het begin van de herfst.

Anijs werkt zowel aromatiserend als medicinaal. Het kan zowel in de keuken gebruikt worden als anijsthee, als voor de verwerking in gerechten of als drank. Bekende producten van anijszaad zijn bijvoorbeeld Ouzo, Sambuca, Pernod en Raki. Maar ook wordt anijs vaak verwerkt in snoepgoed, in koekjes, brood en cake, soepen, appelmoes en sauzen, kerstgebak (Duitsland) en om diverse (kip)gerechten een zoete aromatische smaak te geven. Een bekend lekkernij in Nederland (gemaakt in Spanje J) met anijs zijn pepernoten. Daarnaast wordt anijszaad in Nederland gegeten op beschuiten wanneer er een baby is geboren, de bekende beschuit met muisjes en wordt het als anijsmelk gebruikt.

Anijszaad - Pimpinella anisum – gaat al menig jaar mee als anijszaad thee en als felbegeerd keukenkruid. Door de jaren heen is het meerdere keren ontdekt, vergeten en weer herontdekt. Zo heeft anijszaad, beter gezegd anijs – meerdere bij- en volksnamen gekregen. Anijs - Pimpinella anisum – staat ook bekend als anijs, groene anijs, nieszaad, pimpernel, wilde pimpernel, aniseed, anis vert en boucage. 

Anijs gezond? Gezondheidsvoordelen van anijszaad en anijsthee
Anijs heeft een etherische olie en het kruid. Beide werken bij koliekachtige pijnen, flatulentie en maagklachten. Ook bevordert anijs de spijsvertering en helpt het tegen spierkramp, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Daarnaast verzacht anijs de keel, helpt het bij bronchitis en kinkhoest en werkt het slijm uitdrijvend. Ook brengt anijsthee de borstvoeding op gang.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je anijszaad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Rijk en Zoet
Moment
Middagthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
4-6 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag. Met weinig of geen melk drinken
Ingredienten
Anijszaad
Kenmerken
Warme zoethoutachtige smaak met een kruidig zoet aroma
Bijzonder
Digestief
Tijdstip
Middagthee en voor de maaltijd
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Zoet rijk

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

  • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
  • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
  • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  27 Oct 2017 (Anijszaad Heel Anijs thee (Pimpinella anisum)) :
(5/5

5/5

5/5

Door op  23 Aug 2017 (Anijszaad Heel Anijs thee (Pimpinella anisum)) :
(4/5

Lekkere thee!!!!

Zeer fijne smaak die ik leerde kennen in Egypte. Hartelijk dank voor het in builtjes leveren. Heel tevreden klant. - Daniella