

Glühwein kruidenmix naar authentiek Duits recept.
Kruiden om zelf heerlijke glühwein te maken. Verwarm rode wijn (niet laten koken) en voeg ongeveer 2 eetlepels kruiden- evt. in een kruidenei - per liter wijn toe. Laten trekken naar smaak. Deze mix gluhweinkruiden bestaat uit steranijs, kruidnagel, sinaasappelschil (2 soorten), stukjes echte Ceylon kaneel en anijs. Voeg naar smaak zelf nog (riet)suiker, verse citroen of sinaasappel toe. Je maakt zo een eigen unieke gluhwein, heerlijk op winter- en kerstavonden!
De kruidenmix voor Glühwein bestaat uit kruidnagel, steranijs, kaneel, zoete- en bittere sinaasappelschil en anijs. Evans & Watson's recept is naar authentiek, origineel Duits recept. Met deze kruiden maak je zelf heerlijke glühwein. Het enige wat je hoeft te doen is de rode wijn te verwarmen en 2 eetlepels kruiden - tip: mousseline - per liter wijn toe te voegen. Laten trekken naar smaak. Bewaren op een droge en donkere plaats. Vermijd direct zonlicht.
Glühwein kruiden voor de perfecte grog of mulled wine. Ideaal voor winterse dagen, lekker met een kop glühwein op de bank. Naar authentiek Duits recept maak je deze verwarmende warme wijn met specerijen gemakkelijk zelf. Smaakt heerlijk tijdens de koude winterdagen. De kruidenmix met grove kwaliteitskruiden zorgt voor een optimale kruidige smaak. Glühwein is bijzonder populair in midden Europa, maar wint gelukkig snel terrein in Nederland en België. Wordt vooral genuttigd in en rond Kerstmis. Elke taal heeft wel haar eigen naam voor glühwein, zoals mulled wine, spiced wine (Engels), gluehwein, gluhwein (Duits), vin chaud (Frans), glogg (Zweeds), vin brule (Italiaans), vin fiert ( Roemeens) en forralt bor (Hongaars). In Nederlands bestaat het ook bekend als grog.
Bereidingswijze glühwein met losse kruidenmix voor glühwein
Niet alleen in Duitsland en Nederland zijn Glühweinkruiden in trek. De kruidenmix is in en rond Kerstmis in heel Europa populair. Zo heeft elke taal wel haar eigen naam voor glühwein. We hebben ze op een rijtje gezet:
Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.
Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezenBijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.
Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.
Muh Ancient Spices met pittig, fruitig karakter.
Heerlijke mengeling, lekker
Van alle gluhwein die ik reeds proefde, is deze kruidenmengeling getrokken in, uiteraard ook lekkere wijn, een verrassend, lekker wijntje.
De kers op de taart, met Kerst.
Een moment van verwenning voor mijn beperkt gezelschap van 2 personen.
Aanrader
Absoluut lekker