Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)

Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 1
 • Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 1
 • Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 2
 • Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 3
 • Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 4
 • Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale) Kruidenthee Evans & Watson - 5
Productnummer: T-13270

Thee van Paardenbloemblad geeft een ietwat bittere, lichte kruidenthee. Paardenbloemblad doet denken aan rucola, chicorei en sla.

€ 4,50
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,9/5)  - 7 beoordeling(en) - 4 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 4 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 4 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,12.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Paardenbloemblad kopen? Laat je verrassen door de paardenbloem thee van Evans & Watson! Naast dat paardenbloem graag gegeten wordt door paarden, vandaar de naam paardenbloem, is paardenbloem ook zeer geschikt om te drinken als thee of om toe te voegen in diverse gerechten.

Paardenbloemblad wordt verzameld van mei tot juli, waarna ze middels lucht gedroogd en gesneden worden. Het onbehandelde paardenbloemblad komt hierna onbehandeld naar ons toe. Paardenbloemblad bevat voornamelijk vitamines, bitterstoffen, triterpeen, sterol, caroteen, flavonoïdes, tannine en sporenelementen. Vooral mineralen en calcium komen veel voor in paardenbloemblad. Verder bevat paardenbloemblad essentiële oliën, slijmstof, fructose en inuline. etherische oliën. De paardenbloembloesem zijn afkomstig van gecontroleerde wilde verzameling en zijn vrij van ongewenste stoffen.

Onze paardenbloemblad thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – paardenbloemblad thee

In de natuurgeneeskunde wordt vooral paardenbloemblad gebruikt voor het maken van paardenbloemthee. Ondanks dat paardenbloem thee van het blad, wortel en de bloesem gemaakt kan worden is paardenbloem thee of tinctuur het werkzaamst wanneer deze bestaat uit alle drie de plantdelen.

 • 2-4 theelepels paardenbloemblad
 • 300 ml kokend water
 • 15 minuten laten trekken

Meer over Paardenbloemblad Gesneden (Taraxacum officinale)

Paardenbloem komt van oorsprong uit Centraal-Azië. Taraxacum verwijst naar het genezen van oogziekten. Officinalis verwijst naar dat paardenbloem voorkomt op de vroegere officiële lijst van planten met een geneeskrachtige werking. In de Chinese Geneeskunde werden paardenbloembladeren vroeger al gebruikt.

Tegenwoordig groeit paardenbloem, behalve in de tropen, overal ter wereld. Paardenbloem groeit bij voorkeur op zonnige, vochtige plaatsen, maar is eigenlijk in veel verschillende omstandigheden te vinden, bijvoorbeeld in weilanden, in tuinen, maar ook op dijken en in de berm. Paardenbloem kan tot 50 cm hoog worden en heeft een diepe, bruine wortel. De paardenbloemplant heeft op de grond liggende, langwerpige groene bladeren met een getande rand. Paardenbloemen bloeien van maart tot september waarbij bovenaan de hole stengel een gele bloem bestaande uit tal van lintbloempjes bloeit. Zowel de gehele plant, de bladeren als de wortel kunnen geoogst worden. De gehele plant wordt bloeiend in het voorjaar geoogst, de wortel wordt geoogst in de herfst en de bladeren worden geoogst vóór de bloei, waardoor ze dan minder bitter zijn.

Paardenbloem thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & paardenbloemblad werking

Paardenbloem thee is te maken van het blad, wortel en de bloesem. Het werkzaamst is een als paardenbloem thee of tinctuur bestaat uit alle drie plantdelen. Paardenbloem kan zowel inwendig als uitwendig worden toegepast. Zo wordt de paardenbloemplant gebruikt in crème en lotions om de huid gaver te maken. Daarnaast kan de paardenbloemplant (of delen ervan) geconsumeerd worden als thee, maar de bladeren kunnen ook gekookt worden als spinazie en de wortel bereidt als asperge en als ingrediënt in bijvoorbeeld kruidkoek, sla, pannenkoekenbeslag, bier of vruchtendrank.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je paardenbloemblad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken bij aandoeningen aan de gal en maag zonder overleg met je dokter.

Paardenbloem kan interactie hebben met bepaalde medicijnen. Raadpleeg hiervoor je dokter.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Paardenbloemblad Gesneden (Taraxacum officinale)
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  27 Jul 2022 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5

Perfect!

Zoals altijd goede kwaliteit!

Door op  25 Mar 2022 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(4/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  13 Sep 2021 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5

Door op  19 Jul 2021 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5

Geurend als een Alpenweide

Na het openen van de handige vers-verpakking (met sluitstrip) geurde het paardenbloemblad mij tegemoet alsof ik mij op een Alpenweide bevond. Daar ik midden in Utrecht woon was dat op zich al een hele bijzondere ervaring. De smaak van deze thee was veel aangenamer dan ik verwacht had, want op websites kwam ik vaak tegen dat de smaak wat bitter is, maar dat viel reuze mee; eerder spinazie-achtig was mijn eigen bevinding. De websitefoto wekte bij mij even de indruk dat de inhoud uit grove stukken paardenbloemblad bestond; maar dat bleek gelukkig een sterke uitvergroting te zijn. De thee past namelijk prima in een thee-ei en is na 10-15 minuten op sterkte; de aanwijzingen staan op de verpakking. Op paardenbloemblad werd ik opmerkzaam gemaakt in een zoektocht rondom Covid, maar daarbuiten blijkt het voor mij ook nog vele andere kwaliteiten te bezitten. Mijn pakket werd keurig afgeleverd op de door mij aangegeven dag. Alles een prima ervaring met Evans & Watson.

Door op  03 Oct 2020 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  18 Sep 2020 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  30 Jul 2018 (Paardenbloem Thee Blad Gesneden (Taraxacum officinale)) :
(5/5

Gezond en lekker

Eerlijk kwaliteit thee en kruiden
Ook het paardenbloemblad is gezond en ook nog lekker om te drinken of combineren met andere kruiden