Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)

Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca) Kruidenthee Evans & Watson - 1
 • Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca) Kruidenthee Evans & Watson - 1
 • Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca) Kruidenthee Evans & Watson - 2
 • Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca) Kruidenthee Evans & Watson - 3
 • Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca) Kruidenthee Evans & Watson - 4
Productnummer: T-13260

Hartgespanthee is een kruidenthee met een bittere smaak. Een veelgebruikt kruid in de natuurgeneeskunde. 

€ 2,55
Gewicht
Aantal

 Reviews
 (5/5)  - 5 beoordeling(en) - 3 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Hartgespan thee kopen? Laat je verrassen door de hartgespan thee van Evans & Watson! Onze hartgespankruid is afkomstig uit gecontroleerde wilde collectie. Hartgespankruid is tijdens de bloei verzameld en middels lucht gedroogd. Na het drogen is de hartgespankruid gesneden. Onze hartgespan thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Hartgespan Kruid (Leonurus cardiaca) staat ook bekend als Motherwort. Hartgespanthee heeft een ondersteunende werking vergelijkbaar met het effect van valeriaan, zonder sufheid of excitatie op te wekken.

Bereiding – hartgespan thee

In de natuurgesneeskunde wordt hartgespankruid gedronken als thee. Om hartgespankruid te bereiden raden we de volgende bereiding aan.

 • 2 theelepels hartgespankruid
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Maximaal 3 koppen per dag. Een kuur met hartgespanthee dient minstens 4 weken te duren.

Meer over hartgespankruid gesneden (leonurus cardiaca)

Hartgespan komt van oorsprong uit West-Azië. Leonurus betekent leeuwenstaart wat verwijst naar de overeenkomt van de plant in de bloeiperiode met een leeuwenstaart. Hartgespan wordt ook wel hartkruid genoemd. Hartgespan werd door de oude Grieken gebruikt, ook gebruikten de Romeinen het al.

Tegenwoordig groeit hartgespan wereldwijd. Hartgespan groeit het beste op een kalk en stikstofrijke bodem in een gematigd klimaat. Hartgespan groeit het beste in de zon of halfschaduw. Hartgespan heeft een paarse stengel welke tot 150 cm hoog kan worden en volledige groen bebladerd is. Hartgespan bloeit van juni tot september met roze, kleine bloemen. De plant heeft een bittere smaak. Tijdens de bloeiperiode wordt de plant zonder de wortel geoogst.

Hartgespan thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & hartgespan werking

Het hartgespankruid bevat voornamelijk bitterstof, essentiële olie, tannine, flavonoïden, glycosiden en alkaloïden. Hartgespan kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Zo wordt het verwerkt in shampoo om het haar te versterken. Daarnaast wordt het gedronken als hartgespanthee en kan het verwerkt worden in soep, bier of salades.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je hartgespanthee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Tijdens de zwangerschap alleen gebruiken op het moment van bevallen of iets hiervoor.

Beperk inname tot maximaal 3 koppen per dag.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
8-10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Hartgespankruid Gesneden (Leonurus cardiaca)
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Beperk inname tot maximaal 3 koppen per dag. Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  06 Dec 2021 (Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)) :
(5/5

Blij verrast

Heb het op advies van de acupuncturist omdat mijn hart wel wat ondersteuning kan gebruiken en geeft rust. Het helpt echt. Voel me rustiger en heb geen hartkloppingen meer in rust. Had het niet verwacht en ben blij verrast. Vind ook de herbruikbare verpakking handig

Door op  23 Mar 2021 (Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)) :
(5/5

Superfijn

100 procent tevreden! Alles kwam netjes en op tijd aan. Het is ook goed luchtdicht verpakt en rook echt fris naar het kruid bij het openmaken vd verpakking. (geen schimmel etc. Iets waar ik wel op let) en kreeg er ook n sampeltje bij van een huisblend met n bedankbriefje. Kortom ik voelde me persoonlijk gesoigneerd en zal zeker hier weer bestellen als ik online mijn kruiden bestel.

Door op  29 Dec 2019 (Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)) :
(5/5

ontspanning

goede kwaliteit werkt ontspannend

Door op  07 Dec 2019 (Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  13 Nov 2018 (Hartgespanthee Kruid Gesneden (Leonurus cardiaca)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -