Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare)

Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 10
 • Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 6
 • Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 7
 • Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 8
 • Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 9
 • Gerstegras Poeder (Hordeum vulgare) Superfoods Evans & Watson - 10
Productnummer: T-14530

Gerstegras, 'groene superfood' no. 1.

€ 10,30
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 10 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 10 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,30.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Gerstegras (Hordeum vulgare) behoort tot de graansoorten. In feite zijn het de jonge scheuten van de graansoort gerst, maar waaraan zich nog geen aren hebben gevormd. Het gebruik als voedsel gaat terug tot de oudheid en het wordt aangenomen dat het al 10.000 jaar wordt geteeld. Wanneer het een hoogte heeft van ca. 15 cm wordt het geoogst en onmiddellijk bij kamertemperatuur gedroogd. Op deze manier worden de waardevolle ingrediënten zoveel mogelijk behouden.

Bereidingswijze gerstegras

 • 1 tot 2 keer per dag een volle theelepel (tot 3 gram) gerstegras mengen met water of vruchtensap.
 • Best te nemen halverwege de ochtend en / of halverwege de middag.

Tip: Bouw de dosis langzaam op.

Het is natuurlijk ook mogelijk je eigen gerstegrascapsules te maken met een capsulemachine.

Gezondheidsvoordelen van gerstegras
Gerstegras hoort samen met andere grassen (bijvoorbeeld tarwegras, havergras) zoals spirulina, chlorella, maca en luzerne (alfalfa) tot de zogenaamde "groene superfoods". Groene superfoods staan vooral bekend om de waardevolle actieve inhoudsstoffen.

Gerstegras is een bron van vitamine B12, vitamine K, kalium en mangaan, maar ook zeer rijk aan eiwitten. Zo bevat gerstegras 18 van de 22 aminozuren, waaronder 8 essentiële aminozuren. Aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Gerstegras is dus zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten als eiwittenbron.

Gerstegras is ook rijk aan vitaminen. Zo bevat gerstegras 30x meer vitamine B1 dan koemelk, vitamine B2, vitamine B6 en een overvloed aan de antioxidant vitamine C.

Bovendien is gerstegras een uitstekende bron van mineralen, denk bijvoorbeeld aan magnesium (uit chlorofyl). Chlorofyl is dezelfde inhoudsstof die gras groen kleurt. Enorm natuurlijk. Chlorofyl is weer rijk aan magnesium. Ook bevat gerstegras calcium, koper, ijzer en fosfor. Mineralen essentieel voor onze voedingsinname terwijl deze nog dikwijls ontbreken in (bewerkte) voedingsmiddelen. Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid foliumzuur, pantotheenzuur, carotenoïden, (waaronder beta-caroteen) en organische natrium.

Productkenmerken

Type
Poeder
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
Oplossen
Temperatuur water
20 / 100 °C
Ingredienten
Gerstegraspoeder (Hordeum vulgare)

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews

Schrijf als eerste een review! !