Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)

Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra) Kruidenthee Evans & Watson - 10
Productnummer: T-01500

Vlierbloesem thee is verfrissend met smaaktonen van muskaat, vanille en honing.

€ 4,35
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 5 beoordeling(en) - 4 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 4 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 4 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,12.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Vlierbloesem kopen? Laat je verrassen door de vlierbloesem thee van Evans & Watson! Onze gedroogde vlierbloesem is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding

 • 1-3 theelepels vierbloesem
 • 300 ml kokend water
 • 8-10 minuten laten trekken

Meer over de vlier – sambucus nigra
De Latijnse naam van vlierbloesem, sambucus nigra, verwijst naar een driehoekige harp omdat deze gemaakt wordt van vlierhout en nigra verwijst naar zwart, omdat de plant diepzwarte bessen heeft. De vlier – sambucus nigra – werd vroeger al met veel respect behandeld. Zo zagen de zigeuners de vlier als een heilige plant. Verder was het in Denemarken verboden om vlierhout te gebruiken voor meubels of brandhout. In onze streek gebruikte men vlier om huizen en schuren te beschermen tegen heksen, vuur en bliksem. 

Vlierbloesem is inheems in heel Europa, Noord-Afrika, het uiterste westen van Azië en West-Siberië. De vlier vind je bij huizen, op open plekken in bossen, bij heggen en puinhopen. Daarnaast groeit het goed op grond welke kunstmatig vruchtbaar gemaakt is, zoals langs akkers.

De vlier kan tot 10 meter hoog worden en ook erg breed. De vlier kan tot een meter per jaar de hoogte in groeien. De vlierboom groeit het beste op een zonnige, halfschaduw plek in een voedselrijke bodem.  De bladeren van de vlier zijn geveerd en de bloesem groeit in witte, aromatische bloemenschermen. De bloemen worden geoogst van mei tot juli. Bij de bloemen groeien de zwarte bessen. Één vlier kan wel 15 tot 30 kg bessen opleveren in september/november.

Gedroogde vlierbloesem kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Inwendig kan het gebruikt worden als vlierbloesemthee, maar ook in diverse gerechten, zoals pannenkoeken, cake, taart en pudding. Ook kan gedroogde vlierbloesem gebruikt worden om bier en witte wijn op smaak te brengen. Verder kan vlierbloesem uitwendig gebruikt worden in bijvoorbeeld crème, maskers en haarkleurmiddelen.

Sambucus nigra oftewel gewone vlier waarvandaan de vlierbloesem afkomstig is, kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door de niet altijd even duidelijke beschrijvingen. Synoniemen van gewone vlier zijn zwarte vlier, acte, sambucus ghemeyne vlier, eerste vlier, vlier, holunder, vlierbloesemthee, flieder, vlierthee, common elder, black elderberry, black elder, blue elderberry, bourtree, common elderberry, European elder, European elderberry, flear, echter holunder, schwarze holunder en holderbusch.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je vlierbloesem kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bij een lage bloeddruk alleen gebruiken i.o.m. je arts.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-3 tl
Zettijd
8-10 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Met suiker of honing. Zonder melk.
Ingredienten
Vlierbloesem
Kenmerken
Verfrissende thee met bloemige smaaktonen
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
Waarschuwing
Bij een lage bloeddruk alleen gebruiken op voorschrift van de dokter. Raadpleeg je dokter voor gebruik in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  22 Oct 2020 (Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)) :
(5/5

Top!

goede kwaliteit

Door op  05 Feb 2020 (Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)) :
(5/5

Vlotte service en goeie kwaliteit

Of het nu pepermunt, lavendel of jasmijnbloemen of... zijn...we bestellen al een paar jaar bij Evansnwatson en de afhandeling verloopt altijd vlotjes en we zijn altijd al tevreden geweest over de kwaliteit en het cadeautje wordt ook telkens geappreciëerd Dank je wel Evansnwatson team.

Door op  15 Jul 2019 (Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)) :
(5/5

Lekker

Lekkere, zachtfrisse smaak. Wel heel fijn spul, dus je hebt een fijnmazig theefilter nodig, als je het niet prettig vindt dat er wat fijne theedeeltjes door je glas dwarrelen. Zelf vind ik dat geen probleem bij deze thee.

Door op  04 Feb 2019 (Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)) :
(4/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  10 Dec 2018 (Vlierbloesem Thee Gesneden (sambucus nigra)) :
(5/5

heel lekker

Heel lekkere thee en bedankt voor het chai cadeau, mijn man vindt dit heel lekker!