Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)

Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13880

Bijvoetkruid kent een licht bittere, kruidige smaak.

€ 3,65
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 6 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Bijvoetkruid kopen? Laat je verrassen door bijvoet thee van Evans & Watson! Dit product betreft bijvoetkruid, we hebben ook bijvoetwortel in ons assortiment. Op zoek naar bijvoetwortel? Ons bijvoetkruid is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – bijvoet thee maken

 • 2 theelepels gesneden bijvoetkruid
 • 300 ml kokend water
 • 2-3 minuten laten trekken

Meer over bijvoet - artemisia vulgaris
Bijvoet - artemisia vulgaris - is inheems in Azië, Europa en Noord-Amerika. Vroeger werd bijvoet beschouwd als de moeder van alle kruiden. De Romeinen gebruikten bijvoet om in sandalen te leggen tegen pijnlijke voeten. Daarnaast werd bier met bijvoet - artemisia vulgaris - gekruid en gebruikten arme mensen het als tabak. Ook werd bijvoet aan het huis of de schuur bevestigd om het te beschermen tegen brand of onweer. Bijvoet staat ook bekend als mugwort, beifuss, common wormwood en felon herb.

Bijvoet groeit veel in Nederland en België. De plant heeft weinig eisen en is veel te vinden op braakliggende terreinen als industrieterreinen, waterkanten en langs straten en wegen. De bijvoetplant kan ongeveer 1 meter hoog worden en heeft een lichte geur. Bijvoet groeit het beste in de volle zon. De plant bestaat uit een lange stengel met vertakkingen waaraan kleine lintbloemen groeien in een geel-bruinachtige kleur. De bladeren zijn enkel of dubbel veervormig. De bloemen groeien in lange smalle trossen. Bijvoet bloeit van juli tot september.

Bijvoet wordt toegepast in de keuken als bijvoet thee, maar ook bijvoorbeeld om gans mee te kruiden of bij andere vlees- en stoofschotels. Daarnaast verdrijft het insecten. Ook wordt bijvoet gebruikt als wierrook voor het reinigen van mensen en ruimten. De geur van bijvoet werkt rustgeven, waardoor het net al valeriaan en lavendel ook zeer geschikt is om een geurkussen van te maken.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je gedroogde bijvoetkruid kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bijvoet thee niet gebruiken tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
2 tl
Zettijd
2-3 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  13 Jan 2022 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  05 Jun 2021 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  22 Oct 2020 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5

goede kwaliteit!

goede kwaliteit

Door op  07 Oct 2020 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  28 Feb 2020 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  20 Mar 2019 (Bijvoet Kruid Gesneden (Artemisia vulgaris)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -