Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)

Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13650

Passiebloemthee heeft een zeer fijne, kruidengeur en een lichte aangename smaak.

€ 3,80
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 6 beoordeling(en) - 4 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Passiebloemkruid kopen? Laat je verrassen door de passiebloem thee van Evans & Watson! Onze passiebloem wordt geteeld in Frankrijk aan de Atlantische kust. Het milde zeeklimaat en de perfecte bodem zorgen voor een volle en onberispelijke passiebloem. Tijdens de bloei wordt de passiebloem geoogst en voorzichtig, maar ook heel snel, middels lucht gedroogd.

Onze passiebloemkruid thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - passiebloemthee

 • 2-3 gram passiebloemkruid
 • 300 ml kokend water
 • 8-10 minuten laten trekken

Meer over passiebloemthee kruid gesneden (passiflora incarnata)

De passiebloem komt van oorsprong uit Tennessee, Mexico, Peru, Brazilië en de Caraïben. Passiflora verwijst naar het lijden de lijdensweg van Jezus Christus, waarvoor de passiebloem symbool staat. Incarnata staat voor vleeskleurig, wat verwijst naar de vruchtkleur van de passiebloem. Noord-Amerikanen gebruikten passiebloem las geneeskrachtig kruid, evenals de Maya’s.

Tegenwoordig wordt de passiebloem verbouwd in de tropische klimaatzones. De passiebloem groeit alleen bij warme, zonnige temperaturen. Bij vorst sterft alles bovengronds af. De passiebloem zal na de vorst wel weer gaan bloeien, maar komt erg langzaam op gang. De passiebloem is een klimplant die wel 10 meter hoog kan klimmen. De bladeren van de passiebloem zijn groen en puntig. De bloeiperiode van de passiebloem is van juli tot oktober. De passiebloem is wit en paars. De houterige stengel met bladeren en bloemen wordt geoogst voordat de vrucht komt.

Passiebloemthee Gezond? Gezondheidsvoordelen & Passiebloem werking

Passiebloem wordt gebruikt als thee, in soep, de bladeren als groente en de passievrucht op brood en in gebak. Ook wordt de passiebloem gebruikt in parfum. Passiebloem bevat ongeveer 2,5% flavonoïde zoals C-glycosyl flavone en benzoflavone, suiker, polysaccharide, vrije aminozuren, glycoproteïne, coumarine en essentiële olie. Gesneden passiebloemkruid kan gebruikt worden als Passiebloemthee, passiebloemkruidenthee of voor de bereiding van tincturen of andere extracten van passiebloemkruid.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Passiebloemthee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
8-10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  08 May 2022 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(4/5

zen kruiden

goede thee waar je lekker zen van word en je slaapt er ook goed van

Door op  13 Jan 2022 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  08 Dec 2021 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(5/5

zuiver

prijs kwaliteit in orde. heerlijke thee

Door op  12 May 2021 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(5/5

Passiebloem thee

Geweldig, heerlijke thee, werkt prima om te slapen. Heel mild. Aflevering perfect, nette pakjes. Fijn! Dank!!

Door op  12 Mar 2019 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  23 Dec 2017 (Passiebloem Kruid Gesneden (Passiflora incarnata)) :
(5/5

Slaaptinctuur

Een vijftal kruiden besteld om slaaptinctuur te maken. Alle kruiden zeer netjes en goed goed verpakt en uiteraard nagewogen en geleverd volgens planning. Een gratis proefzakje thee als cadeautje bijgesloten, leuk!!
Zéér tevreden.