Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus)

Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13520

Chicoreiwortel kent een bittere smaak. Tip: Wat munt geeft het een veel frissere smaak.

€ 2,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 4 beoordeling(en) - 4 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Wilde cichoreiwortel kopen? Laat je verrassen door de wilde cichoreiwortel thee van Evans & Watson! Al sinds 1800 wordt chicoreiwortel met wisselende regelmaat gedronken. Chicoreiwortel kent een bittere smaak. Tip: Wat munt geeft het een veel frissere smaak. Onze wilde cichoreiwortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – chicoreiwortel thee

 • 2-5 gram cichoreiwortel
 • 300 ml kokend water of meekoken
 • 5 minuten laten trekken

Meer over wilde cichoreiwortel gesneden (cichorium intybus)

Van oorsprong komt cichorei uit het Middellandse Zeegebied. Cichorium verwijst naar weggaan en naast het veld groeien wat verwijst naar de plek waar cichorium groeit. Intybus verwijst naar melksap, wat uit de knapperige bladeren komt wanneer deze doorgesneden worden.  De de plant zijn ontstaan doordat Petrus een keer de sleutels van de hemelpoort op aarde had laten vallen. Een engel haalde ze op, en op de plek waar de sleutels hadden gelegen, verscheen cichorei. Zo kreeg de plant de bijnaam hemelsleutel.

Vlak na Christus werd cichoreiwortel gebruikt om natuugeneeskundige redenen. Ook werd het als koffiesurrogaat gebruikt. Echter was het van 1832 tot 1840 verboden om cichorium te gebruiken in Engeland omdat men vervalsing van koffie(bonen) tegen wilde gaan.

Tegenwoordig groeit de plant in Amerika, Afrika, Australië, West-Azië, Nieuw-Zeeland en Europa. Wilde cichorei groeit goed in vochtige grond in de zon. De wortel van de wilde cichorei is groot en bitter. Uit de wortel van de wilde cichorei groeien bladeren in een rond, welke lijken op de bladeren van de paardenbloem. Hoger in de stengel groeien slechts enkele bladeren en van juli tot september groeien er paarse bloemen met 12 lange, dunne bloemblaadjes aan de stengel. De bloemen zijn per dag slechts 5 uur geopend in de richting van de zon. De wortel wordt in de herfst geoogst en de bladeren voor de bloei in juli.

De cichoreiplant is familie van de andijvie en van de witlofplant. Je kunt cichorei als groente eten. De cichoreiwortel lijkt op die van de suikerbiet. Hij is alleen veel dunner. De wortels worden laat in de herfst uit de grond gehaald en naar de cichoreidrogerij gebracht. Wordt de wortel niet geoogst dan dan ontstaat er het tweede jaar een plant van wel twee meter hoog. Die bloeit in juli en produceert later cichoreizaad.

Cichoreiwortel is bij veel mensen onbekend, terwijl in de negentiende eeuw meer dan honderd cichoreifabrieken/chicoreidrogerijen in Nederland waren. De reden hiervoor was dat chicoreiwortel als koffievervanger werd gedronken. Iets wat uit nood was geboren. Echte koffie was vroeger duur, en dus dronk men de gedroogde en geroosterde chicoreiwortels, vermengd met pinda-olie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de populariteit voor het laatst toe toen koffiebonen ons land bijna niet in kwamen. Cichoreikoffie sprong op als alternatief. De koffie die ervan wordt gemaakt, werd in de oorlog peekoffie genoemd. De laatste cichoreiroosterfabriek sloot in 1968 de deuren. Chicoreikoffie is nooit helemaal verdwenen. Bijvoorbeeld voor mensen die willen korten op cafeïne of om andere redenen een goed alternatief zoeken voor koffie.

Chicoreiwortel Gezond? Gezondheidsvoordelen & chicoreiwortel werking

Aan de wortel van de plant worden al eeuwenlang geneeskundige krachten toegeschreven. De chicoreiwortel wordt in de natuurgeneeskunde voor verschillende toepassingen gebruikt.  Cichorei kan als thee gedronken, de wortel kan ook gekookt en als groente gegeten worden. Daarnaast kan cichorei gebruikt worden als natuurlijk zoetmiddel voor mensen met diabetes. Chicoreiwortel, ook wel bitterpeen genoemd, kan gebruikt worden bij een aantal klachten. De wortels van cichorei bevatten verder bijzonder hoge concentraties inuline. Inuline dient voor de geneeskrachtige plant als energieopslag.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je chicoreiwortel kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bij galstenen alleen innemen na overleg met je dokter.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
2-3 tl
Zettijd
5 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
cichoreiwortel gesneden
Waarschuwing
Raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  27 Jul 2022 (Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus)) :
(5/5

Geweldig!

De kwaliteit is top

Door op  22 Apr 2022 (Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus)) :
(5/5

goed

goed

Door op  22 Oct 2020 (Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus)) :
(5/5

goede kwaliteit!

goede kwaliteit

Door op  17 May 2020 (Cichoreiwortel Gesneden (Cichorium Intybus)) :
(5/5

Snel geleverd met een proefmonster zwarte bessenthee

10 min koken met een zakje sterrenmint levert een prima drankje op. Ik ben hierover erg tevreden als vervanger voor koffie.