Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus) Kruidenthee Evans & Watson - 8

Cichorei Kruid Gesneden (Cichorium Intybus)

T-13510
€ 2,30

Chicoreikruid kent een kruidig droge smaak. Onze wilde cichoreikruid thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Gewicht
Aantal
Levertijd: 1-2 weken

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Wilde cichoreikruid kopen? Laat je verrassen door de wilde cichoreikruid thee van Evans & Watson! Chicorei is veelzijdig toegepast worden, van medicinaal tot voedsel en rookwaar. Chicoreikruid – en ook zeker de wortel, kent dan ook een lange geschiedenis. Chicorei is vanuit haar herkomstgebied wijdverspreid over de wereld geraakt en is hedentendage te vinden van de VS tot Australië, en alles wat hier tussenin ligt.

Onze wilde cichoreikruid thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - chicorei thee

 • 1 theelepel chicoreikruid
 • 300 ml koud water
 • 10 minuten laten trekken

Meer over wilde cichorei kruid gesneden (cichorium intybus)

Van oorsprong komt cichorei uit het Middellandse Zeegebied. Cichorium verwijst naar weggaan en naast het veld groeien wat verwijst naar de plek waar cichorium groeit. Intybus verwijst naar melksap, wat uit de knapperige bladeren komt wanneer deze doorgesneden worden.  

Tegenwoordig groeit de plant in Amerika, Afrika, Australië, West-Azië, Nieuw-Zeeland en Europa. Wilde cichorei groeit goed in vochtige grond in de zon. De wortel van de wilde cichorei is groot en bitter. Uit de wortel van de wilde cichorei groeien bladeren in een ronde welke lijken op de bladeren van de paardenbloem. Hoger in de stengel groeien slechts enkele bladeren en van juli tot september groeien er paarse bloemen met 12 lange, dunne bloemblaadjes aan de stengel. De bloemen zijn per dag slechts 5 uur geopend in de richting van de zon. Chicoreiblad wordt tijdens de bloei van juli tot augustus - in Europa, geoogst. Chicoreikruid wordt vervolgens middels lucht gedroogd waarna het versneden wordt.

Chicorei wordt naast thee of als voedsel ook gebruikt als rookwaar. De Germanen gebrukten het al rookwaar. De rook van chicoreikruid is intense kruidig.

Chicorei thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & chicorei kruid werking

Wilde cichorei kan als thee gedronken worden maar cichorei blad wordt ook rauw of gestoofd gegeten en ook de wortel kan gekookt als groente gegeten worden. Daarnaast kan cichorei gebruikt worden als natuurlijk zoetmiddel voor mensen met diabetes. Chicoreikruid bevat bevat bitterstof, flavanoïde en pentosaan.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je chicorei thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bij galstenen alleen innemen na overleg met je dokter.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Temperatuur water
100°C

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Je bent misschien ook geïnteresseerd in


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !