Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata)

Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13350

Smalle weegbree thee kan omschreven worden als een ietswat bittere, grassige smakende thee, boordevol actieve inhoudsstoffen.

€ 3,10
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 1 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Smalle weegbree kopen? Laat je verrassen door de smalle weegbree thee van Evans & Watson! Smalle weegbree is afkomstig van droge weidegrond en velden waar het zeer goed gedijd. Kort voor voor de volle bloei van mei tot september wordt gehele kruid geoogst. Hierna wordt het kruid middels lucht gedroogd en gesneden. Onze smalle weegbree thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - Smalle Weegbree thee

 • 3-4 theelepels smalle weegbree
 • 500 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Meer over smalle weegbree thee – blad gesneden (plantago lanceolata)

Van oorsprong komt smalle weegbree uit Europa, Noord-Afrika en Noord- en Midden-Azië. Plantago betekent voetzool wat verwijst naar de vorm van de bladeren van de grote weegbree, welke op voetzolen lijken. Lanceolata verwijst naar lancetvormig wat verwijst naar de smalle lange bladeren van de smalle weegbree. 

Tegenwoordig komt smalle weegbree voor in Europa, Noord-Afrika, Noord- en Midden-Azië en geheel Noord-Amerika. Smalle weegbree groeit goed in de zon of halfschaduw en verdraagt armere grond dan de grote weegbree. De bladeren van de smalle weegbree staan schuin omhoog en zijn smal en langwerpig. De bladeren van de smalle weegbree kunnen wel 45 cm lang worden. De stengel van de smalle weegbree kan tot 70 cm hoog worden. De smalle weegbree bloeit van mei tot september met kleine lichtgroene bloemen welke als een ring rondom het uiteinde van de stengel groeit. Het gehele kruid wordt kort voor de volle bloei van mei tot september geoogst.

Smalle Weegbree thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & Smalle Weegbree werking

Smalle weegbree kan zowel als thee gedronken worden als gegeten worden door salades. Daarnaast wordt smalle weegbree verwerkt in crème. Van smalle weegbree kan ook een alcoholisch extract worden geproduceerd. Smalle weegbree kent een ietswat bittere, grassige smaak. Smalle weegbree bevat slijmstoffen zoals arabinogalactan, glucomannan en rhamnogalacturonan. Andere inhoudsstoffen van weegbree zijn iridoid glycoside zoals aucubin en Catalpol. Hiernaast bevat het ook flavanoïde en kiezelzuur.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Smalle Weegbree thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Overleg met je dokter voordat je smalle weegbree gebruikt indien je cholesterolverlagende medicijnen inneemt.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Smalle Weegbree Blad Gesneden (Plantago lanceolata)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  15 Jun 2020 (Smalle Weegbree Thee Blad Gesneden (Plantago lanceolata)) :
(5/5

Mijn ervaring.

Goed product, snelle levering en altijd een leuke attentie en een persoonlijk briefje van Jeroen, ik ben zeer tevreden en blijf bij dit bedrijf bestellen.