Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)

Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13240

Slaapmutsje – California Poppy – is een Californië inheemse plant, geschikt om als thee te zetten. 

€ 3,80
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

Onze geneeskracthige kruiden worden geleverd in een goede verpakking. De verpakking is voorzien van zetadvies voor de juiste bereiding voor kruidenthee. In veel gevallen is 50 gram kruiden voldoende voor ca. 15 koppen (200ml / 8 potten).

 Reviews
 (4,9/5)  - 9 beoordeling(en) - 9 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Slaapmutsjekruid kopen? Laat je verrassen door de slaapmutsje thee van Evans & Watson! Slaapmutsjekruid is ook geschikt voor kinderen. Ons slaapmutsjekruid wordt in juni geoogst. Het opvolgende droogproces vindt plaats in een hete luchtovens op ca. 35-38 graden. De gedroogde slaapmutsjekruid wordt vervolgens tot ca. 6 mm gesneden. Onze slaapmutsje thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - slaapmutsjethee

 • 2-3 theelepels slaapmutsjekruid
 • 300 ml kokend water
 • 5-10 minuten laten trekken

Meer over gesneden slaapmutsjekruid (Eschscholzia californica)

Californica verwijst naar dat de plant afkomstig is uit California. De plant werd vroeger door de indianen in dit gebied gebruikt om de zenuwpijnstillende werking. Slaapmutsje werd al door de Californische Indianen gebruikt als remedie tegen slapeloosheid en rusteloosheid. Het werd tevens gebruikt in tabaksmengsels van medicijnmannen. Vandaag de dag wordt het kruid van Slaapmutsje voornamelijk gebruikt als thee.

California poppy (Eschscholzia californica) komt oorspronkelijk uit het gebied wat nu bekend staat al Californië. Hier wordt het nog altijd voor het grootste deel gekweekt. Verder vindt de teelt tegenwoordig ook in mediterrane gebieden van Europa plaats, zoals Frankrijk, Spanje en Italië, en in Azië. Slaapmutsje is dus met de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd geteelde plant. Slaapmutsje groeit alleen in de zon en bij voorkeur in een droge bodem. Slaapmutsje wordt 50 centimeter hoog. Slaapmutsje heeft varenachtige, groene bladeren en bloeit van juni tot oktober met goudgele komvormige bloemen. De bloemen van de slaapmutsjeplant sluiten bij zonsondergang. Tijdens de bloei wordt het bovenste gedeelte van de plant geoogst.

Slaapmutsjethee gezond? Gezondheidsvoordelen en slaapmutsje werking

Onze slaapmutsjekruid bevat ten minste 0,3% alkaloïden zoals californidine, allocryptopine en escholzin. Verder bevat slaapmutsjekruid een aantal flavonoïden.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je slaapmutsjekruid kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

In geval van een lage bloeddruk alleen gebruiken in overleg met je dokter.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Ook niet gebruik bij nierziekten en depressies.

Beperk inname van slaapmutsjethee tot 3 kopjes per dag.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
2-3 tl
Zettijd
30 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Beperk inname tot 3 koppen per dag. Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  22 Apr 2022 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

goed

goed

Door op  27 Jun 2021 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

Zeer goed

Kruiden zien er zeer goed uit.
De hersluitbare verpakking is ideaal.

Door op  07 Jun 2021 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

Het slaapmutsjeskruid doet zijn naam eer aan. ‘s Avonds een beker thee, +/- 5 theelepeltjes is voldoende voor een goede nachtrust.

Goed

Door op  11 May 2021 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

Heerlijke relaxthee

Fijn dat de thee zo mooi los is. De smaak is prima. Mooie hersluitbare verpakking om in te bewaren. Goed dat er staat dat je de thee niet onbeperkt heel de dag kan drinken. Je slaapt er prima op en ik kom eindelijk meer in mijn rem en diepe slaap. Top!

Door op  23 Apr 2021 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

Duidelijke communicatie

Bestelling ging makkelijk. Betaling ook. Binnen 3 dagen product in huis. Mooi hersluitbaar verpakking, waarop duidelijk staat wat erin zit, doorzichtig aan de zijkanten.

Door op  12 Oct 2020 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(4/5

Tevreden

Snelle levering en goede kwaliteit.
Een mailbevestiging direct na de plaatsing van een bestelling zou prettig zijn.

Door op  23 Sep 2020 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

Top!

lekkere thee

Door op  19 Jul 2020 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

rustgevend

Deze thee heeft een kruidige smaak en helpt je om tot rust te komen. ideaal om te drinken voor het slapen gaan.

Door op  16 Jul 2019 (Slaapmutsjekruid Gesneden (Eschscholzia californica)) :
(5/5

top verkoper

Wat een snelle levering , en top product. Jullie zijn naar mijn mening de vriendelijkste en correcte verkoper die ik mocht ervaren , jullie zijn echt top THANKS ;)