Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)

Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13230

Thee van Echte Heemstwortel heeft een slijmerige smaakgevoel, kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. 

€ 3,30
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 5 beoordeling(en) - 3 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Echte Heemstwortel kopen? Laat je verrassen door de Echte Heemstwortel van Evans & Watson! De Oude Grieken gebruikten echte heemst al. Echte heemst wordt ook wel tandwortel genoemd omdat kleine kinderen vroeger bij het doorkomen van de tandjes een geschilde heemstwortel kregen om en op te sabbelen, om tandvlees te kalmeren. Het belangrijkste kenmerk van heemst is de rijkdom aan slijmstof. Dit is vooral bij de wortel het sterkst. Onze Echte Heemst thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – heemstwortel

 • 2-4 theelepels Echte Heemst
 • 300 ml water
 • 8 uur laten trekken

Om de actieve bestandsdelen van de heemstwortel zo goed mogelijk te bewaren, wordt heemst thee bereid als een koud extract. Voeg 2-4 theelepels van de gesneden heemstwortel toe aan een kopje koud water en laat dit minstens acht uur (overnacht) weken.

Maximaal 4 koppen per dag.

Meer over Echte Heemstwortel Gesneden (Althaea officinalis)

Echte Heemst komt van oorsprong uit China. Althaea betekent iets wat heelt en verwijst naar de geneeskrachtige aard van echte heemst. Officinalis verwijst naar dat echte heemst voorkomt op de officiële lijst van planten met een geneeskrachtige werking. De Oude Grieken gebruikten echte heemst al. Echte heemst wordt ook wel tandwortel genoemd omdat kleine kinderen vroeger bij het doorkomen van de tandjes een geschilde heemstwortel kregen om en op te sabbelen om het tandvlees te kalmeren.

Echte heemst groeit tegenwoordig in Europa, Noord-Amerika, Noord-Afrika en Azië. Echte heemst groeit alleen op een zonnige plek in een moerassige bodem. Bij voorkeur op een beschutte plek tegen de wind. Echte heemst kan wel tot 2 meter hoog worden. Echte heemst heeft een lichtgele wortel met een hele zwakke appelgeur. In het eerste jaar van de echte heemst groeien er alleen bladeren in een cirkel op de grond, het tweede jaar ontstaat er een stengel met eironde, groene bladeren. Echte heemst bloeit van juli tot september met witte of roze bloemen met 5 bladeren. Echte heemst wordt geoogst voor het blad en voor de wortel. Het blad wordt net voor de bloei geoogst en de wortel wordt geoogst in de herfst, van een twee jaar oude plant.

Heemstwortel Gezond? Gezondheidsvoordelen & werking heemstwortel

Heemstwortel kan op diverse manieren worden toegepast. Sowieso als heemst thee, maar ook wordt echte heemst verwerkt in crèmes, zalfjes en om mee te koken. De wortel wordt gebruikt om mee te koken, zoals opgebakken met een uitje of verwerkt in marshmallows. De smaak van heemstwortel is wat saai, maar voedzaam. Daarnaast werd echte heemst wortel gebruikt als bindmiddel in medicijnen.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je heemstwortel kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

In geval van diabetes alleen gebruiken na overleg met je dokter.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
30 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  21 Nov 2021 (Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)) :
(5/5

Alles aan mijn wensen, bedankt

Perfect

Door op  17 Dec 2020 (Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)) :
(5/5

Heel goede service

Evansnwatson hebben mij heel snel geholpen. Goede service!

Door op  28 May 2020 (Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)) :
(4/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  20 Mar 2020 (Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  28 May 2019 (Echte Heemst Wortel Gesneden (Althaea officinalis)) :
(5/5

Goed hersluitbaar verpakt

Goede kwaliteit thee in een fijne hersluitbare verpakking.