Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Griekse Alantswortel (Inula Helenium)

Griekse Alantswortel (Inula Helenium) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Griekse Alantswortel (Inula Helenium) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Griekse Alantswortel (Inula Helenium) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Griekse Alantswortel (Inula Helenium) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Griekse Alantswortel (Inula Helenium) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13190

Griekse Alantswortel smaakt mild bitter, houtachtig met een aromatisch violetachtige geur, bloemig. Een zeer veelzijdige geneeskrachtige plant.

€ 3,25
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Griekse alantswortel kopen? Laat je verrassen door de Griekse alantswortel thee van Evans & Watson! De van oorsprong Aziatische plant hoorde vroeger op elke boerderij thuis. Tegenwoordig komt de geteelde plant vooral nog in Midden-Europa voor en verder is deze grotendeels in de vergetelheid geraakt. Jammer, want Griekse Alant is een veelzijdige geneeskrachtige plant. Gesneden alantswortel is geschikt voor alantswortelthee en voor het maken van een alantsworteltinctuur. Onze alantswortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - alantwortel thee

 • 1 eetlepel alantwortel
 • 300 ml kokend water
 • 5 minuten laten trekken

Beperk de inname tot 2-4 koppen per dag.

Meer over Griekse Alantswortel (Inula helenium)

Griekse alant komt van oorsprong uit Zuidoost-Europa en Centraal-Azië. Alant werd al gebruikt door de Grieken en Romeinen. Tegenwoordig groeit alant wild in heel Europa en Azië en daarnaast ook in Noord-Amerika. Alant groeit het beste op een plaats in de zon of halfschaduw in een vruchtbare grond. Alant groeit veel in bermen en langs heggen. Alant kan 2 meter hoog worden. De plant heeft diverse groene stengels. De bladeren van alant die op de grond in een ronde om de stengel groeien, zijn groot met een punt. De groene bladeren welke aan de stengel groeien zijn kleiner en iets breder. Alant groeit van juni tot september. Er ontstaan dan gele bloemen op de stengels. De bloemen bestaan uit heel veel smalle en lange heldergele bloemblaadjes met in het midden en relatief grote kern met allemaal goudgele buisbloemen. De wortel van alant wordt geoogst in de herfst, zodra de plant twee jaar oud is.

De wortel zelf is lang en bolvormig verdikt en dienen als opslag van de Alantplant. De smaak van de verse wortel is bitter. De gedroogde alumewortel smaakt aanzienlijk milder. De Alantwortels worden in de herfst of in de lente verzameld en middels lucht gedroogd en vervolgens gesneden.

Griekse Alant Gezond? Gezondheidsvoordelen & alantswortel werking

Alantwortel heeft een kruidige, aromatische geur en een bittere, houtige smaak. Alant kan gebruikt worden als alantthee. Ook kan alantswortel gebruikt worden in cake, vis of likeuren. Alant kan ook gebruikt worden bij het destilleren van bijvoorbeeld absint. Griekse alantwortel bevat inuline met een gehalte van 40-45%. Daarnaast bevat alantswortel essentiële oliën, alantzuur, alantkamfer, weinig azuleen, pectine, was en bitterstoffen.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je alantswortel kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bij diabetes alleen gebruiken in overleg met je dokter.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1 el
Zettijd
5 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Alant wortel (Griekse wortel) (Inula helenium)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
beperk de inname tot 2-4 koppen per dag. raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  12 Oct 2021 (Griekse Alantswortel (Inula Helenium)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  22 Oct 2020 (Griekse Alantswortel (Inula Helenium)) :
(5/5

Top!

goede kwaliteit en smaakt heerlijk.