Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum)

Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 12
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 11
 • Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum) Kruidenthee Evans & Watson - 12
Productnummer: T-13000

Mariadistelzaad smaak is het beste te omschrijven als een licht aards aroma, met subtiele tonen van zoet en noten. 100% puur en zuiver.

€ 2,40
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Mariadistelzaad kopen? Laat je verrassen door de mariadistelzaad van Evans & Watson! Mariadistelzaad werd vroeger door de oude Grieken en Romeinen al gebruikt als natuurkrachtig kruid. Ook werd het in de Middeleeuwen gebruikt. Onze mariadistel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - mariadistelzaad

 • 1-2 theelepels mariadistelzaad
 • 300 ml kokend water
 • 8-10 minuten laten trekken

Gebruik hele zaden of maal de zaden. Voeg kokend water toe en laat 8-10 minuten trekken. Kan toegevoegd worden aan ons mariadistelkruid.

Meer over mariadistel zaad (silybum marianum)

De Latijnse naam van Mariadistel zaad is Silybum Marianum en behoort tot de Asteraceae plantfamilie. Silybum verwijst naar distelachtige planten. Marianum slaat terug op de Heilige maagd Maria. De witte vlekken op de bladeren zijn in de legende veroorzaakt door de moedermelk van Maria. Mariadistel is een tweejarige kruidenplant die van oorsprong uit Zuid- en Midden-Europa, Noord-Afrika en het uiterste westen van Azië komt. Tegenwoordig wordt mariadistel voornamelijk commercieel verbouwd in Centraal-Europa, Latijns-Amerika, China en Australië.. De wilde planten worden vaak als onkruid gezien maar zijn in feite een pareltje uit de medicijndoos van Moeder Natuur. In Duitsland is mariadistel een beschermde plant. Mariadistel groeit het beste op zonnige, matig vruchtbare bodems. Wanneer mariadistel te veel regen krijgt, ontwikkelen de bladeren zich ten koste van de vrucht. Mariadistel wordt gemiddeld 1,5 meter hoog. De bladeren van de mariadistel zijn groen met witte vlekken en stekeltjes lang de rand. De mariadistel bloeit in juli en augustus. De bloem van de mariadistel is paars, pluisachtige met groene schutbladeren met een stekelpunt. Een paar weken nadat mariadistel heeft gebloeid worden de planten en de zaden geoogst.

Een aantal weken nadat de distel heeft gebloeid worden de plant en de zaden geoogst. De afgesneden plant wordt gedroogd voor bijvoorbeeld kruidenthee of zalfjes van te maken. De zaden worden ook gedroogd voor culinaire doeleinden en kunnen tevens als tisane worden gebruikt. De oude Griekse medicus Pedanius Dioscorides bestudeerde het gebruik van wilde planten terwijl in dienst voor het Romeinse leger en ontdekte de voordelen van mariadistel. De oude Grieken en Romeinen gebruikten mariadistel al. Ook werd mariadistel in de Middeleeuwen al gebruikt.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je mariadistelzaad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet geschikt tijdens de zwangerschap of bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Mariadistel zaad heel
Tijdstip
Ochtend middag en voor de maaltijd
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  29 Mar 2020 (Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum)) :
(5/5

Lekker milde kruidenthee

Deze thee heeft een zachte en zeer aangename smaak. Hij is netjes verpakt en de zaden zien er goed uit.

Door op  16 Jul 2019 (Mariadistel Zaad Heel (silybum marianum)) :
(5/5

zeer goede kwaliteit en prijs

zeer goede kwaliteit en prijs. pure granen.