Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
sint-janskruid-thee
 • sint-janskruid-thee
 • sint-janskruid-thee
 • sint-janskruid-thee
 • sint-janskruid-thee
 • sint-janskruid-thee

Sint Janskruid Thee Kruid Gesneden (Hypericum perforatum)

€ 2,10

Sint Janskruid thee is een kruidenthee met een lichte smaak.

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Dit product geeft recht op maximaal 80 spaarpunten. Aan je winkelwagen kan maximaal 80 punten toegevoegd worden die omgezet kunnen worden in een korting van € 2.4.


 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Sint Janskruid kopen? Laat je verrassen door de Sint Janskruid thee van Evans & Watson! Sint Janskruid thee helpt bij lichte depressies, het verbetert de gemoedstoestand en zou helpen voor een positievere kijk op de wereld. Sint Janskruid bevat ontstekingsremmers, helpt tegen maag- en darmklachten, werkt wond helend en werkt bij zenuwpijn. Sint Janskruidthee helpt bij angst en gespannen zenuwen.

Sint Janskruid is ook een kruid die helpt bij winterse somberheid door gebrek aan daglicht. Door Johanneskruid (Sint Janskruid) te combineren met rozemarijn, helpt deze thee tevens de doorbloeding te stimuleren, kortom een ideale winterthee. Neem hiervoor 2 theelepels Sint Janskruid en 1 theelepel rozemarijn en laat dit 10 minuten trekken in 300 ml kokend water.

Onze Sint Janskruid is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – Sint Janskruid thee maken

 • 1-2 theelepel Sint Janskruid
 • 300 ml kokend water
 • 10-12 minuten laten trekken

Tip: Smaakt ook lekker met een beetje honing

Meer over Sint Janskruid – hypericum perforatum
Sint Janskruid komt voor in bijna heel Azië en Europa. Vroeger stond Sint Janskruid – hypericum perforatum – al bekend als kruid welke hielp bij depressies en als plant welke een magische bescherming biedt. Zo werden er allerlei magische krachten toegedicht aan Sint Janskruid. Een voorbeeld is het binden van Sint Janskruid – hypericum perforatum – op daken van woningen om de woning te beschermen tegen onweer. Ook zou het kruid helpen om de duivel en heksen te verjagen en zou juist aangenaam zijn voor god. De naam hypericum verwijst naar de zon, omdat de bloemen van Sint Janskruid zo mooi geel zijn.

Sint Janskruid is een veelvoorkomende plant in Nederland en België. De plant is te vinden in wegbermen, openplekken in bossen en taluds. Sint Janskruid groeit het beste op licht zure grond op een zonnige of halfschaduw locatie. Sint Janskruid wordt tot 80 cm hoog. De plant heeft langwerpige bladeren, de stengel van de plant staat rechtop. Sint Janskruid heeft gele bloemen met 5 bloembladeren en bloeit van mei tot augustus. Het hoogtepunt van de bloei is rond Sint-Jan = 24 juni, hier komt ook de naam van de plant vandaan. Dit is het moment dat de bloemen en bladeren geplukt worden, omdat de plant dan de meeste geneeskrachtige werking heeft. Het drogen gebeurt in een donkere omgeving om hiermee de werkzame stoffen zoveel mogelijk te behouden.

Een interessant weetje over Sint Janskruid: varkens die Sint Janskruid eten worden overgevoelig voor licht.

Sint Janskruid kan gebruikt worden als thee, tinctuur, verwerkt in pillen, tabletten of als olie.

Hypericum perforatum oftewel Sint Janskruid kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, mensen hebben dezelfde plant ook verschillende namen gegeven – streek tot streek verschillend. Sint Janskruid - Hypericum perforatum – staat ook bekend als Johanneskruid, Johanniskruid, St. John’s Wort, Millepertuis, Kroontjeskruid, Heksenkruid, Johanniskraut, Godeware, Aalbeskruid, Bokstalen, Duivelsdruif, Oliebloempje, Peerkum, Wonderkruid en Duivelskruid.

Sint Janskruid gezond? Gezondheidsvoordelen & werking Sint Janskruid
Sint Janskruidthee helpt bij gevoelige darmen en neerslachtigheid in de menopauze en menstruatiepijnen. Twee a drie kopen Sint Janskruidthee per dag zou helpen bij lichte depressies. Ook kan het helpen bij gecontroleerd dromen. Daarnaast kan het helpen bij bedplassen door voor het slapengaan een glas Sint Janskruid te drinken.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je gedroogde sint janskruid kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken in combinatie met regulieren geneesmiddelen tegen depressie en bij zware depressies. Niet gebruiken in combinatie met de anticonceptiepil en bloedverdunners. Sint-janskruid verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de zon. Sint-janskruid geeft vele interacties met diverse geneesmiddelen. De medicijnen met de belangrijkste wisselwerkingen zijn afweeronderdrukkende middelen, middelen die worden gebruikt bij een HIV-infectie, digoxine, bepaalde slaapmiddelen, een middel tegen hartritmestoornissen, de anticonceptiepil, antistollingsmiddelen en theofylline.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10-12 min.
Temperatuur water
100 C
Drinkadvies
Gezoet of ongezoet. Zonder melk
Ingredienten
Sint Janskruid
Kenmerken
Kruidenthee met licht geparfumeerde smaak. Geeft een lichtgeel aftreksel
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
 Reviews

Schrijf als eerste een review! !