Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium)

Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12750

Heldergroene munt met een scherpe, pittige muntsmaak (voor uitwendig gebruik).

€ 3,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4/5)  - 1 beoordeling(en)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Poleimunt, pennyroyal of onder haar Latijnse naam Mentha pulegium, heeft een scherpe en pittige smaak. Qua vorm van blad lijkt polei op op gewone pepermunt, maar is kleiner van grootte. De geur is ook aangenaam, soms pittig en muntachtig. Poleimunt bevat het gif pulegone, waardoor het niet geschikt is voor inwendige gebruik. Pennyroyal komt bijna uitsluitend in Europa voor, maar is inmiddels een zeldzame plant. In veel landen waaronder Nederland, staat polei op een rode lijst en is het een beschermde soort.

Bereiding pennyroyalthee (uitwendig gebruik)

Stemmen gaan op dat van de gedroogde bladeren thee kan worden getrokken. In Spanje schijnt dit een zeer gangbare kruidenthee te zijn. Omdat de plant giftige inhoudsstoffen bevat is het aftreksel echter niet geschikt voor inwendig gebruik. Pennyroyalthee kan dan ook beter beschreven worden als een aftreksel van poleimunt. Gebruik om pennyroyalthee te maken ca. 2 theelepels per kop, laat deze 10 min. trekken.

 • Kook water
 • 2 theelepels poleimunt (per kop/250 ml)
 • 10 minuten laten trekken

Let op: polei bevat het gif pulegone en is daarmee alleen geschikt voor uitwendig gebruik

Over poleimunt – pennyroyal (mentha pulegium)

Poleimunt (mentha pulegium) behoort tot de lipbloemenfamilie Lamiaceae. De polei gedijt het beste in natte, 's winters overstroomde, voedselrijke grond, zoals in uiterwaarden, langs plassen en in graslanden. De plant komt van nature voor in Europa. De soort staat op de Nederlandse rode lijst als zeer zeldzaam en is in het aantal waarnemingen zeer sterk afgenomen. De plant wordt ongeveer 15-30 cm hoog en vormt bovengrondse uitlopers. De smal-eironde bladeren zijn 5-10 mm breed en hebben een ondiep gekarteld-getande rand of een bijna gaafrandige rand. De polei bloeit in augustus en september met lichtpaarse lange bloemen. Uit de plant kan etherische olie worden gewonnen, de zogenaamde pennyroyal-olie. De kleurloze tot lichtgele olie heeft een zware muntgeur en wordt voornamelijk gebruikt in wasmiddelen en goedkope parfums.

Alleen uitwendig gebruik

Pas polei munt alleen voor uitwendig gebruik toe. Uitwendig gebruik van poleimuntthee kan ingezet worden voor een kompres, wasbeurt en voor in bad. Houdt bovendien de oliën buiten het bereik van de neus en mond van peuters. Dit kan ademstilstand tot gevolg hebben en vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Ook voor volwassenen is poleimunt niet geschikt om te drinken. Vergiftiging door poleimunt kan de dood tot gevolg hebben.

Pennyroyalthee gezond? Gezondheidsvoordelen & poleimunt werking

Pennyroyal is zowel giftig voor mens als dier. Het gif heeft verschillende uitwerkingen, afhankelijk van de ingenomen hoeveelheid en de concentratie. De meest geconcentreerde en giftige vorm van poleimunt is pennyroyalolie / poleimuntolie. De olie bevat 80% tot 92% cyclohexanon pulegone. Pulegone veroorzaakt een verscheidenheid aan kwalen bij degenen die het eten en zorgt ervoor dat de plant zijn pepermuntsmaak heeft. Inname van hoge concentraties pulegone kan leiden tot de dood. Door de schadelijke belasting op het lichaam raden wij ten zeerste af om poleimunt voor inwendig gebruik in te nemen. Consumptie van pennyroyal thee kan fataal zijn voor zuigelingen, peuters en kinderen. Dit geldt bij hogere concentraties ook voor volwassenen.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je pennyroyalthee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De hoeveelheid van het kruid beïnvloedt ook de werking. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Let op: polei bevat het gif pulegone en is daarmee alleen geschikt voor uitwendig gebruik

Vergiftiging door poleimunt kan de dood tot gevolg hebben.

Let op: Houdt poleimunt buiten het bereik van de neus en mond van peuters. Dit kan ademstilstand tot gevolg hebben.

Waarschuwing: Het gif bestaat uit pulegoon dat menstruatie kan bevorderen maar ook abortus teweeg kan brengen.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
2 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Poleimunt kruid gesneden
Waarschuwing
Let op: alleen voor uitwendig gebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  22 Mar 2021 (Poleimunt Kruid Gesneden (mentha pulegium)) :
(4/5
- geen verdere toelichting gegeven -