Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra)

Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
 • Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 5
 • Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 6
 • Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 7
 • Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12590

Zwart Psylliumzaad met een neutrale smaak voor minder hongergevoel.

€ 3,10
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Zwart psylliumzaad of vlozaad, is rijk aan vezels. De belangrijkste eigenschap van zwart psylliumzaad of zwarte vlozaad is de zwelkracht wat je hongergevoel verminderd en zorgt dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Ook helpt zwart psylliumzaad om de ontlasting zachter te maken bij aambeien. Zwart vlozaad past verder in een cholesterolverlagend dieet. Zwart psylliumzaad geeft een minder slijmerig gevoel in je mond dan psyllium husk. Van zwart psylliumzaad moet wel 3 keer zoveel gebruikt worden als van psyllium husk om hetzelfde resultaat te bereiken. Psyllium husk bevat 3 keer zoveel vezels als psyllium zaad.

Ons zwart psylliumzaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – zwart Psylliumzaad

Zwart vlozaad kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt of kwark. Ook kan psylliumzaad gebruikt worden als bindmiddel. Verder geeft zwart psylliumzaad een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid. Ook is zwart vlozaad goed te mixen met een eiwit shake.

 • 1 eetlepel zwart psylliumzaad
 • 300 ml koud water, melk of sap
 • Direct op drinken

Maximaal 2 eetlepels per dag.

Voorkom kauwen of kneuzen van zwart vlozaad. Door kneuzing van de zaden kan een chemische stof vrijkomen die zich in de nieren nestelt. Zwart psylliumzaad kan 30-60 minuten na de maaltijd of andere medicijnen ingenomen worden.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumzaad, omdat psylliumzaad vocht opneemt waardoor ze opzwellen. Het niet voldoende gebruik van water kan leiden tot stikken of blokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 7 gram psylliumzaad. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van psylliumzaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over psylliumzaad zwart vlozaad - psylli nigrum sem., plantago psyllium, plantago afra

Psyllium is de naam voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago psyllium staat bekend als zwart psylliumzaad, donkere psyllium, Franse of Spaanse psyllium, plantago afra of plantagp arenaria en is afkomstig van de zandweegbree – Plantago arenaria. Plantago ovata is blond psyllium. De soort komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië en komt sinds ongeveer 1900 in Nederland voor. De plant heeft zich verspreid tijdens de kolonisatie van de nieuwe wereld en kreeg de bijnaam ´Englishman´s foot´ oftewel ´voetspoor van de blanke´ bij de Indianen. Het wordt gebruikt als geneeskrachtig kruid.

Let op: zwart vlozaad is niet hetzelfe als andere psyllium, zoals blond vlozaad. Zwart psyullium zaad komt van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de laxerende werking van vlozaad bekend. 

Zwart psylliumzaad Gezond? Gezondheidsvoordelen & zwart vlozaad werking

Ideaal voor het toevoegen van extra vezels aan je voedingspatroon. Zwart psylliumzaad helpt om de ontlasting zachter te maken waardoor de stoelgang verbeterd, handig bij bijvoorbeeld aambeien of harde ontlasting. Daarnaast zorgt psyllium zaad dat je minder hongergevoel hebt en dat je sneller verzadigd bent. Ook helpt psyllium zaad om je darmen schoon te houden en werkt het cholesterolverlagend.

Zwart psyllium wordt bijvoorbeeld gebruikt voor chronische constipatie en voor het verzachten van de stoelgang, handig zoals bij aambeien, wondjes bij de anus, medische ingrepen en zwangerschap. Het wordt verder gebruikt bij diarree, dysenterie, Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en het verminderen van hoge cholesterol. Zwart psyllium is in feite een volumevergrotend laxeermiddel wat mogelijk helpt bij constipatie, diarree en prikkelbaredarmsyndroom (PDS).  Zwart psyllium zorgt er namelijk voor dat meer water wordt vastgehouden en daarbij de ontlasting opzwelt. Ze vergroten het volume van de ontlasting, wat de darmen stimuleert tot activiteit. Zwart psylliumzaad verhoogt ook de verwijdering van cholesterol uit het lichaam voordat het kan worden opgenomen in het bloed. Conclusie, is zwart vlozaad gezond? Zeker weten!

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Zwart vlozaad is effectief bij constipatie. Zwart vlozaad werkt als een laxeermiddel en verminderd constipatie. Kan tevens helpen bij hoog cholesterol.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van  psylliumzaad, omdat vlozaad vocht opneemt waardoor deze opzwelt in de darmen.

Gebruik zwart psylliumzaad niet als je problemen ervaart met slikken. Zwart psylliumzaad kan de kans op verstikking vergroten.

Zwart psylliumzaad kan gasvorming, buikpijn, diarree, verstopping en misselijkheid veroorzaken. Sommige mensen ervaren een allergische reactie op zwart psylliumzaad, met verkoudheidssymptomen, dikke ogen en astmaklachten als  gevolg. Bij veelvuldige aanraking of langdurig gebruik kan men alsnog extra gevoelig worden.

Stop met gebruik van zwart psylliumzaad en zoek meteen medische hulp wanneer de volgende symptomen zich tonen: rood worden, spoeling, hevige jeuk, kortademigheid, piepende ademhaling, opzwellen van gezicht of lichaam, borst en dichte keel of verlies van bewustzijn.

Gebruik van zwart vlozaad is niet zonder gevaar. Zwart psylliumzaad bevat een stof die schade aan de nieren kan veroorzaken.

Zwart psylliumzaad is niet zonder gevaar wanneer ingekomen met te weinig water. Wees er zeker van dat zwart vlozaad wordt ingenomen met voldoende water. Er bestaat anders kans op verstikking.

Voor kinderen (6-12 jaar) max. 1 eetlepel per dag gebruiken.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
2-3 tl
Zettijd
0 min.
Temperatuur water
20 °C
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Zwart psylliumzaad heel (Psylli nigrum Sem.)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Laxerend. Gebruik min. 240 ml vocht / 7 gram. Max. 2 el / dag. Zaadjes niet kneuzen.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !