Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata)

Productnummer: T-12580

Blond vlozaad met een neutrale smaak voor minder hongergevoel.

€ 2,14
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Gratis sample & spaarpunten
  • Niet goed, geld terug
  • Kies je eigen bezorgmoment

Blond Psylliumzaad of vlozaad kopen? Laat je verrassen door blond psylliumzaad van Evans & Watson! Gedurende de groei wordt de plant in staat gesteld de volledige voedingswaarde van de zaden te ontwikkelen. Blond psylliumzaad is rijk aan vezels. De belangrijkste eigenschap van blond psylliumzaad of blond vlozaad is de zwelkracht wat je hongergevoel verminderd en zorgt dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Ook helpt blond psylliumzaad om de ontlasting zachter te maken bij aambeien. Blond vlozaad past in een cholesterolverlagend dieet.

Blond psylliumzaad geeft een minder slijmerig gevoel in je mond dan psyllium husk. Van blond psylliumzaad moet wel 3 keer zoveel gebruikt worden als van psyllium husk om hetzelfde resultaat te bereiken. Psyllium husk bevat 3 keer zoveel vezels als blond psylliumzaad.    

Onze blond psylliumzaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding blond vlozaad

  • 1 eetlepel blond vlozaad
  • 300 ml koud water, melk of sap
  • Direct op drinken

Maximaal 2 eetlepels per dag.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psyllium zaad, omdat psyllium zaad vocht opneemt waardoor ze opzwellen. Het niet voldoende gebruik van water kan leiden tot stikken of blokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 7 gram blond psylliumzaad. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van blond vlozaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over blond vlozaad psyllium - Psyllii semen, Plantago ovata

Psyllium is de naam  voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago ovata staat bekend als blonde psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, Indian Plantago of Ispaghula. Plantago psyllium (plantago afra) staat bekend als zwart psylliumzaad (zwart vlozaad).

Blond vlozaad komt van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de laxerende werking van vlozaad bekend. De gebruikelijke naam in India voor Plantago ovata komt van het Persische woorden asp en gul, wat zoveel betekent als "paardenoor". De samentrekking is terug te brengen tot een beschrijving van de vorm van het zaad. India domineert de wereldmarkt in productie en export van psyllium.

Blond vlozaad wordt gewonnen als de zaden van de Plantago ovata. De Plantago ovata is een eenjarige, kruidachtige medicinale plant uit de weegbreefamilie, die van nature voorkomt op de Canarische eilanden, Madeira, Zuidoost-Spanje, Noord-Afrika, het Arabisch schiereiland, Afghanistan, Pakistan en India. Verder is de plant in andere gebieden ingeburgerd, zoals in delen van de Verenigde Staten  oa. Californië, Nevada, Utah, en in Mexico en Australië.

Blond vlozaad wordt vooral verbouwd in India en Pakistan. De bladeren van de plant zijn groen en vormen een rozet. De bladeren zijn lang en smal. De vlozaad bloeit meestal van januari tot april met witgele bloemetjes. In de doosvrucht zitten de zaden, variërend van geel vlozaad tot bruin vlozaad. Na de oogst wordt het blond vlozaad zorgvuldig schoongemaakt om al het overtollige materiaal te verwijderen. Er wordt geen additieven aan toegevoegd. Zo weet je dat ons blond vlozaad onbewerkt en puur bij jou komen.

Blond Vlozaad kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt, kwark of saus. Ook kan psylliumzaad gebruikt worden als bindmiddel. Verder geeft psylliumzaad een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid van brood. Ook is psylliumzaad goed te mixen met een eiwit shake.

Plantago ovata semen oftewel blond psylliumzaad kent veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Blond psylliumzaad – plantago ovata – staat ook bekend als blond vlozaad, blond psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, Indian Plantago, Ispaghula, Indian wheat, blonde psyllium, Plantago psyllium, plantain seed, flea seed, ispaghul, Plantago ovata L., Indische psyllum, desert Indianwheat, Blond Plantago, Che Qian Zi, Dietary Fiber, Englishman's Foot, Indian Plantago, Ipágula, Isabgola, Isabgul, Ispagol, Pale Psyllium, Plantaginis Ovatae Semen, Plantaginis Ovatae Testa, Plantago decumbens, Plantago ispaghula, Psilio, Psillium Blond, Spogel, Psyllii semen, vlozaad en white psyllium.

Blond psylliumzaad Gezond? Gezondheidsvoordelen & blond psylliumzaad werking

Ideaal voor het toevoegen van extra vezels aan je voedingspatroon. Psylliumzaad in het algmeen helpt om de ontlasting zachter te maken waardoor de stoelgang verbeterd, handig bij bijvoorbeeld aambeien of harde ontlasting. Daarnaast zorgt psylliumzaad dat je minder hongergevoel hebt en dat je sneller verzadigd bent. Ook helpt psylliumzaad om je darmen schoon te houden en werkt het cholesterolverlagend. Blond vlozaad wordt gebruikt om constipatie  tegen te gaan (laxerend effect), voor een gemakkelijkere stoelgang bij aambeien, anale aandoeningen en na operaties. Het wordt ook gebruikt bij diarree, prikkelbaredarmsyndroom (PDS) (colon irritabile of Irritable Bowel Syndrome (IBS)) of spastische darm, ulcerative colitis en dysenterie. Blond psylliumzaad helpt verder bij diabetes mellitus, na glucose rijke maaltijden absorbeert blonde psylliumzaad een groot deel van de vrij opneembare suiker. Andere toepassingen bevatten hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, gewicht en niekziektes. Verder gebruiken sommeige mensen blond psyllium voor de huid als een kompres. Verder wordt in de levensmiddelenindustrie blond vlozaad gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator in sommige desserts. Conclusie, is blond psylliumzaad gezond? Zeker weten!

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je blond psylliumzaad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumzaad, omdat vlozaad vocht opneemt waardoor deze opzwelt in de darmen.

Gebruik blond psylliumzaad niet als je problemen ervaart met slikken. Blond psylliumzaad kan de kans op verstikking vergroten.

Blond psylliumzaad kan gasvorming, buikpijn, diarree, verstopping en misselijkheid veroorzaken. Sommige mensen ervaren een allergische reactie op blond psylliumzaad, met verkoudheidssymptomen, dikke ogen en astmaklachten als  gevolg. Bij veelvuldige aanraking of langdurig gebruik kan men alsnog extra gevoelig worden.

Stop met gebruik van blond psylliumzaad en zoek meteen medische hulp wanneer de volgende symptonen zich tonen: rood worden, spoeling, hevige jeuk, kortademigheid, piepende ademhaling, opzwellen van gezicht of lichaam, borst en dichte keel of verlies van bewustzijn.

Blond psylliumzaad is niet zonder gevaar wanneer ingekomen met te weinig water. Wees er zeker van dat blond vlozaad wordt ingenomen met voldoende water. Er bestaat anders kans op verstikking.

Voor kinderen (6-12 jaar) max. 1 eetlepel per dag gebruiken.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Hoeveelheid
5 tl
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Geel psylliumzaad heel (Psylli flavum Sem.)
Cafeine
Nee

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

  • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
  • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
  • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !