Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata)

Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
 • Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 5
 • Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 6
 • Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 7
 • Blond Psylliumzaad Vlozaad Heel (Psyllii semen, Plantago ovata) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12580

Blond vlozaad met een neutrale smaak voor minder hongergevoel.

€ 2,40
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Blond Psylliumzaad of vlozaad kopen? Laat je verrassen door blond psylliumzaad van Evans & Watson! Gedurende de groei wordt de plant in staat gesteld de volledige voedingswaarde van de zaden te ontwikkelen. Blond psylliumzaad is rijk aan vezels. Blond psylliumzaad geeft een minder slijmerig gevoel in je mond dan psyllium husk. Van blond psylliumzaad moet wel 3 keer zoveel gebruikt worden als van psyllium husk om hetzelfde resultaat te bereiken. Psyllium husk bevat 3 keer zoveel vezels als blond psylliumzaad. Onze blond psylliumzaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding blond vlozaad

 • 1 eetlepel blond vlozaad
 • 300 ml koud water, melk of sap
 • Direct op drinken

Maximaal 2 eetlepels per dag.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psyllium zaad, omdat psyllium zaad vocht opneemt waardoor ze opzwellen. Het niet voldoende gebruik van water kan leiden tot stikken of blokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 7 gram blond psylliumzaad. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van blond vlozaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over blond vlozaad psyllium - Psyllii semen, Plantago ovata

Psyllium is de naam voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago ovata staat bekend als blonde psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, Indian Plantago of Ispaghula. Plantago psyllium (plantago afra) staat bekend als zwart psylliumzaad (zwart vlozaad).

Blond vlozaad komt van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de laxerende werking van vlozaad bekend. De gebruikelijke naam in India voor Plantago ovata komt van het Persische woorden asp en gul, wat zoveel betekent als "paardenoor". De samentrekking is terug te brengen tot een beschrijving van de vorm van het zaad. India domineert de wereldmarkt in productie en export van psyllium.

Blond Vlozaad kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt, kwark of saus. Ook kan psylliumzaad gebruikt worden als bindmiddel. Verder geeft psylliumzaad een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid van brood. Ook is psylliumzaad goed te mixen met een eiwit shake.

Plantago ovata semen oftewel blond psylliumzaad kent veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Blond psylliumzaad – plantago ovata – staat ook bekend als blond vlozaad, blond psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, vlozaad en nog veel meer.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Blond psylliumzaad is niet zonder gevaar wanneer ingekomen met te weinig water. Er bestaat ook kans op verstikking. Drink voldoende water bij inname. Vlozaad neemt vocht op waardoor deze opzwelt in de darmen. 

Niet gebruiken als je problemen ervaart met slikken. Kan de kans op verstikking vergroten.

Kan gasvorming, buikpijn, diarree, verstopping en misselijkheid veroorzaken. Let op: kan allergische reactie veroorzaken. Denk aan verkoudheidssymptomen, dikke ogen en astmaklachten als gevolg. Bij veel aanraking / langdurig gebruik kan extra gevoeligheid optreden.

Stop met psylliumzaad en zoek medische hulp bij: rood worden, spoeling, hevige jeuk, kortademigheid, piepende ademhaling, opzwellen van gezicht of lichaam, borst en dichte keel of verlies van bewustzijn.

Voor kinderen (6-12 jaar) max. 1 eetlepel per dag gebruiken.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
5 tl
Zettijd
0 min.
Temperatuur water
20 ºC
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Geel psylliumzaad heel (Psylli flavum Sem.)
Cafeine
Nee

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !