Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa)

Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
 • Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 5
 • Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 6
 • Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 7
 • Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12570

Witte quinoa zaad is een schat voor je gezondheid met een nootachtige smaak.

€ 2,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Quinoa zaad kopen? Laat je verrassen door de witte quinoa zaad van Evans & Watson! Onze witte quinoa zaden zijn onbewerkt en volledig natuurlijk, zonder toegevoegde stoffen. Quinoa is een ware schat voor je gezondheid door zijn rijkdom aan eiwitten (aminozuren), ijzer en magnesium. De zaden van deze plant zijn vergelijkbaar met een graan. Quinoa zaad is eenvoudig te bereiden en gemakkelijk te verteren. Doordat quinoa zaad geen echt graan is, bevat quinoa zaad geen gluten. Hierdoor is het geschikt voor iedereen die geen gluten mag of wil eten. Onze quinoa zaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Meer over Quinoa zaden – Chenopodium quinoa

Quinoa komt uit Zuid-Amerika en wordt al 6000 jaar, voor de tijd van de Inca's, geteeld in het Andesgebergte op meer dan 3000 meter hoogte. Toen de Spanjaarden op ontdekkingsreis waren en quinoa ontdekte in Zuid-Amerika hebben ze de teelt van quinoa verboden. Doordat de lokale bevolking toch quinoa bleef verbouwen zo hoog op de berg dat de Spanjaarden hier niet meer kwamen, is quinoa niet uitgestorven.

Quinoa wordt ook in toenemende mate verbouwd in Nederland, Frankrijk, Engeland, België en Duitsland voor het zaad. Het is een sterke plant die kan groeien op arme gronden en nachtvorst kan overleven.

Quinoa is een plant die 2,5 meter hoog kan worden. Quinoa heeft groene bladeren en witte, gele of rode bloemen. Gedurende de groei wordt de plant in staat gesteld de volledige voedingswaarde van de zaden te ontwikkelen. Na de oogst worden de quinoa zaden zorgvuldig schoongemaakt om al het overtollige materiaal te verwijderen. Er wordt geen additieven aan toegevoegd. Zo weet je dat ons quinoa zaad onbewerkt en puur bij jou komen. Quinoa wordt samen met Chia gezien als een pseudograan.

Quinoa zaad is snel klaar en gebruik je in plaats van rijst. Het is zowel warm als koud lekker. Verwerk de gekookte quinoa zaad in salades, je ontbijt, roerbakschotels en meer. Quinoa zaden gebruik je net als rijst of couscous. Spoel de quinoa zaden voor gebruik grondig af onder koud water in een fijne zeef. Kook daarna het quinoa zaad in ongeveer 10 -12 minuten gaar, giet ze af en laat ze nog 10 minuten rusten (wel even doorroeren tussentijds).

Chenopodium quinoa oftewel quinoa kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Witte quinoa – Chenopodium quinoa – staat ook bekend als quinoa, gierstmelde, kie no a, kie no wah, kien wah, kie noewa, kinwa, kinuwa, Chenopodium quinoa Willd, Chenopodium album subsp. quinoa (Willd.), Chenopodium album var. quinoa (Willd.), Chenopodium canihua, Chenopodium ccoyto, Chenopodium ccuchi-huila, Chenopodium chilense, Chenopodium guinoa, Chenopodium hircinum var. quinoa (Willd.), Chenopodium nuttalliae, Inkareis, Reismelde, Inkakorn, Reisspinat, Andenhirse en Perureis.

Quinoa gezond? Gezondheidsvoordelen & werking witte Quinoa

Quinoa zaad bevat vitamine E, vitamine B, ijzer, vezels, mineralen, koper, magnesium en eiwit. Quinoa zaad is een belangrijk eiwitalternatief voor mensen die minder of geen vlees willen eten en daardoor de gewenste hoeveelheid eiwitten niet binnen krijgen. Quinoa wordt als een pseudograan gezien – voornamelijk quinoa zaad - doordat deze geen graansoort is, maar wel op dezelfde manier wordt geoogst. Vergelijkbaar met thee en kruidenthee (thee en een infusie). 

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je quinoa zaad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Hoeveelheid
75 gr. p.p.
Zettijd
12 min. meekoken
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Quinoazaad heel
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Spoel de quinoa in een fijnmazige zeef onder de kraan tot er schoon water van af komt en laat de quinoa daarna uitlekken voor gebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  04 Apr 2021 (Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa)) :
(5/5

Quinoa zaad

Prima kwaliteit en snelle bezorging. Dank

Door op  02 Jan 2020 (Quinoa Zaad Wit (Chenopodium quinoa)) :
(5/5

Lekker

Goede kwaliteit quinoa, ik raad het iedereen aan!