Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major)

Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major) Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major) Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major) Kruidenthee Evans & Watson - 10
Productnummer: T-12500

Grote weegbree thee is een lichte kruidenthee.

€ 2,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 4 beoordeling(en) - 3 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Grote weegbree kopen? Laat je verrassen door de grote weegbree thee van Evans & Watson! Onze grote weegbree bladeren zijn puur en natuurlijk en bevatten geen toevoegingen. Brede weegbree kan je onder meer gebruiken als kruidenthee. Weegbree bevat vitamine B, C en alle mineralen. De grote en smalle weegbree lijken qua smaak op elkaar. Onze gedroogde grote weegbree is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – grote weegbree thee maken

 • 3-4 theelepels gedroogde grote weegbree
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Meer over grote weegbree - plantaginis major – plantago major

De grote weegbree groeit over de hele wereld. De grote weegbree groeit vooral op plekken waar veel gelopen of gereden wordt. De grote weegbree groeit overal waar de mens actief is. Indianen noemen de grote weegbree ‘White man’s footstep’, omdat de grote weegbree vanuit Europa ingevoerd is naar Amerika. Plantago betekent voetzool, wat ook verwijst naar dat de bladeren lijken op een voetzool. Major betekent groot wat verwijst naar de grote weegbree. In de Middeleeuwen werd grote weegbree gebruikt om op wonden te leggen en door jonge vrouwen om onder hun kussen te leggen zodat ze over hun toekomstige echtgenoot zouden gaan dromen. Vroeger werd het kruid echter voornamelijk gebruikt als wondkruid. Men ontdekte dat het kruid wondhelend, ontstekingswerend, bloedstelpend, infectiewerend, antibacterieel, jeukwerend en schimmelwerend. Het verse blad werkt goed bij insectenbeten, blaren, schaafwonden, bloedende wonden, allergische huidaandoeningen, splinters, etc. door deze kneuzen of er even op kauwen zodat de sappen van de plant vrijkomen.

De grote weegbree heeft in een rozet grote, ronde, groene bladeren welke op de grond liggen. Het formaat kan variëren van een aantal centimeter tot wel 25 centimeter. De randen van het blad zijn gaaf. De grote weegbree bloeit van mei tot november. De bloemen van de grote weegbree bloeien op een stengel welke tot 50 cm hoog kan worden. De bloemen zijn witachtig.

Weegbree kan gebruikt worden als thee, maar ook in olie of crème. 

Plantago Major oftewel Grote Weebree kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Grote Weegbree – plantage major – staat ook bekend als Echte grote weegbree, weversblêd, Weegbree, plantago major subsp. major, plantago, greater plantain, common plantain, broadleaf plantain, rippleseed plantain, voetspoor van de blanke*, getande weegbree, plantago major subsp. intermedia, wegbreda, planta pedis, breit-wegerich en wegerich.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde grote weegbree  kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Gehele dag
Ingredienten
Grote weegbree (Plantaginis major)
Cafeine
Nee
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  27 Jul 2022 (Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major)) :
(5/5

goede kwaliteit

goede kwaliteit

Door op  14 Feb 2022 (Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major)) :
(5/5

goed en degelijk verpakt ,goede kwaliteit

mooi product en fijne kwaliteit

Door op  10 Feb 2022 (Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major)) :
(5/5

Very good

Very good

Door op  05 Jun 2021 (Grote Weegbree Blad Gesneden (plantago major)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -