Chiazaad Heel (salvia hispanica)
Chiazaad Heel (salvia hispanica)
Natuurlijk chiazaad van farmaceutische kwaliteit: goed voor het lichaam!
Gratis verzending vanaf €35
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis sample bij elke bestelling
Klanten geven ons een 9,6/10
Producten gerelateerd aan dit item
Reviews
Door Jurgen op 14 jan 2025
heel tevreden
Door Nicole op 19 okt 2019
Top
Aanbevolen producten
Omschrijving
Chiazaad kopen? Laat je verrassen door de chiazaad van Evans & Watson! Chiazaad is goed voor je lichaam. Het is de rijkste plantaardige bron van omega 3, rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en onze chiazaad komt recht uit de natuur. 100% natuurlijk en zonder additieven. Chiazaad heeft een neutrale smaak. Chiazaad bevat omega 3, omega 6, vezels, eiwitten, vitamine B1, B3, E, biotine, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, koper, zink en biotine. Onze chiazaadjes zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.
Bereiding – chaizaad thee maken
- 10 gram chiazaad
- 300 ml kokend of koud water
- 20 minuten laten trekken
Niet meer dan 15 gram per dag.
Chiazaadjes hebben een neutrale smaak. Je kunt bijvoorbeeld citroensap toevoegen voor een frisse smaak.
Meer over chiazaad
Chiazaad komt van oorsprong uit Mexico waar het ook al erg lang geconsumeerd wordt. Chia groeit in heel Zuid-Amerika. Chia geeft de voorkeur aan locaties met weinig regen. De chia kan tot 1,75 meter hoog worden. De bloeiperiode van de chia is van augustus tot oktober, de bloemen zijn blauw of wit. Gedurende de groei wordt de plant in staat gesteld de volledige voedingswaarde van de zaden te ontwikkelen. Na de oogst worden de chiazaadjes zorgvuldig schoongemaakt om al het overtollige materiaal te verwijderen. Er wordt geen additieven aan toegevoegd. Zo weet je dat onze Chiazaadjes onbewerkt en puur bij jou komen.
De rijkste plantaardige bron voor omega 3-vetzuren. Chiazaad kan op verschillende manieren geconsumeerd worden, namelijk als chiazaad thee of drankje, maar ook in melk, yoghurt, smoothies of om mee te bakken. Ook kun je chiazaad in een salade verwerken of op een broodje pindakaas strooien. Heerlijk door het deeg van brood, taart of koekjes en voor alle salades, vlees- en visgerechten. Veel restaurants en koks gebruiken ons chiazaad in hun gerechten.
Salvia hispanica oftewel chiazaad kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Chiazaad – salvia hispanica – staat ook bekend als chia, salvia hispanica, Salvia hispanica L., S. hispanica , chiapas, chiarivier, chiawater, chian, golden chia, Salvia columbariae, chia, chia sage, desert chia, pashí, it'epeš, California sage, chia Salvia columbariae var. Columbariae, Salvia columbariae var. ziegleri en Ziegler´s sage.
Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Niet gebruiken bij een lage bloeddruk.
Omdat chiazaad veel vezels bevat kan het, indien je niet gewend bent aan veel vezels consumeren, zorgen voor diarree, misselijkheid of winderigheid.
Vergelijkbare producten
Productkenmerken
| Biologisch | Nee |
|---|---|
| Hoeveelheid | 10 gr. |
| Zettijd | 20 min. |
| Temperatuur water | 100°C |
| Drinkadvies | Verwerken in gerechten |
| Ingredienten | Chia zaad Heel (Salvia hispanica) |
| Cafeine | Nee |
| Waarschuwing | Niet meer dan 15 gram per dag. Raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. |
Gebruik
Medicinale kruiden kunnen hun volledige kracht en smaak alleen tonen wanneer ze op de juiste manier worden bereid. Daarom hebben we voor elk product een geschikte bereidingswijze toegevoegd, zodat jij optimaal kunt genieten van de smaak en werking van het kruid. Voor de meeste kruiden is infusie de ideale methode om de beste resultaten te behalen. Hieronder vind je de bereidingswijze voor het maken van een infusie, de meest gebruikelijke methode voor het bereiden van kruidenthee.
Bereidingswijze
- Infusie: Gebruik 1-2 theelepels gedroogde kruiden per kop kokend water. Laat de kruiden 5-10 minuten trekken, afhankelijk van de gewenste sterkte. Zeef de thee en serveer warm.
Dosering
Over het algemeen wordt aanbevolen om tot 3 koppen thee per dag te drinken, afhankelijk van de concentratie en het specifieke kruid. De aanbevolen dosering kan per kruid verschillen. Pas de hoeveelheid aan op basis van persoonlijke voorkeur en het advies van een specialist.
Bij de meeste kruiden is een infusiebereiding de meest geschikte methode. In sommige gevallen wordt er een specifieke bereidingswijze voor infusie in de productbeschrijving vermeld. Mocht deze ontbreken, dan kun je bovenstaande methode gebruiken om de thee te bereiden.
FAQ's
Wat is het verschil tussen Chiazaad en andere kruidentheeën?
Kan ik Chiazaad combineren met andere kruiden of smaken?
Hoe lang kan ik dit product bewaren?
Bevat de product cafeïne?
Is het biologisch / natuurlijk verwerkt?
Bij thee- en/of kruidenmelanges kan het voorkomen dat er natuurlijke aroma’s zijn toegevoegd om het smaakprofiel in balans te brengen. Ook kunnen specifieke ingrediënten van nature kleur- en/of smaakstoffen bevatten. Hierbij maken we altijd een bewuste afweging tussen een zo natuurlijk mogelijk product en de best mogelijke smaak en kwaliteit. Transparantie en productkwaliteit staan daarbij voorop. Elk product is voorzien van een ingrediëntendeclaratie en kan online voor aanschaf bekeken worden.
Waarom kan de kleur of geur van het kruid verschillen per bestelling?
Kan dit kruid invloed hebben op medicijnen?
Is dit kruid geschikt tijdens zwangerschap of bij kinderen?
Kan ik dit kruid onbeperkt gebruiken?