Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris)

Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12380

Herderstasje thee is kruidig.

€ 2,85
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Herderstasje thee kopen? Laat je verrassen door de herderstasje thee van Evans & Watson! Herderstasje is een zuiver en nuttig kruid. Ons gedroogde herderstasje is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – herderstasje thee maken

 • 2-3 theelepels gedroogd herderstasje kruid
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Meer over herderstasje - capsella bursa-pastoris

Herderstasje - capsella bursa-pastoris – komt van oorsprong uit Zuid-Europa en West-Azië. Capsella bursa-pastoris betekent doosje beurs van de herder, tezamen verwijst deze naam naar de zaaddozen van de plant welke lijken op het tasje van de schaapsherder in de Middeleeuwen. Het eerste gebruikte herderstasje is terug te herleiden naar 400 voor Christus. 

Herderstasje kruid groeit nu over de hele wereld met uitzondering van woestijngebied en koud klimaatzones. Herderstasje groeit goed in de zon of halfschaduw. De plant wordt 80 cm groot. Onderaan de stengel zijn diverse bleekgroene bladeren te zien. De stengel van herderstasje is rechtopstaand en heeft verspreid een aantal stengels met aan het uiteinde een hartvormig groen blad. Herderstasje bloeit van maart tot december met kleine witte bloemen. De bloeiende plant zonder de wortel wordt geoogst.

Capsella bursa-pastoris oftewel gewoon herderstasje kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Herderstasje – capsella bursa-pastoris – staat ook bekend als Gewoon herderstasje, herderstasje kruid, Pastoria bursa, Bursa pastoris, Pera pastoris, Sheperd's Purse, Bourse a Pasteur, Hirtentaschl, Hirtentäschelkraut, Gewöhnliches Hirtentäschel, Armoede, Bloedkruid, Gemeenste Tas-Kers, Taschjes-kruid, Eendepootjes, Ganzetongen, Lepels en Vorken, Lepeltjesdief, Moederstasje, Tasjeskruid, Teskenkruid en Tuinlepeltje.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde herderstasje thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken bij een lage bloeddruk.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
3-5 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
Herderstasje gesneden (Bursae past. Hb. conc.)
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  04 Jun 2020 (Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris)) :
(5/5

Goede werking

Ik wilde deze thee uitproberen omdat ik veel last heb van hevige maandelijkse bloeding. Ik heb het meteen kunnen uitproberen door een snelle levering. Het geeft inderdaad verlichting. Ik heb het wel gebruikt in combinatie met vrouwen mantel thee. Ik ben er blij mee met de kracht van deze kruiden.

Door op  09 Mar 2020 (Herderstasje Kruid Gesneden (capsella bursa-pastoris)) :
(5/5

Zeer goed

Verfijnde smaak. Goed afsluitbare verpakking.