Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta)

Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12340

Ogentroost thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

€ 5,00
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 5 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 5 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,15.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Ogentroost thee kopen? Laat je verrassen door de ogentroost thee van Evans & Watson! Onze gedroogde ogentroost wortel is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – ogentroost thee maken

 • 4 theelepels gedroogde ogentroost
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Meer over ogentroost – euphrasia officinalis

Ogentroost – euphrasia stricta – groeit van oorsprong in Europa en Azië. Euphrasia verwijst naar blijdschap, omdat ogentroost de ogen opklaart. Stricta betekent stijf en verwijst naar de rechtopstaande stengel van ogentroost. Andere benamingen voor ogentroost zijn ook eyebright en klaaroog. Ogentroost – euphrasia stricta – is vanaf de Middeleeuwen gebruikt als oogheelmiddel.

Ogentroost groeit in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ogentroost groeit goed op zonnige of halfschaduw plekken in een vochtige grond. Ogentroost groeit al parasiet op onder andere rode klaver en weegbree. Het kruid wordt tot 30 cm hoog. Ogentroost heeft een stengel vol met kleine groene bladeren. Van mei tot oktober bloeit de ogentroost met sierlijke paarse bloemen in de vorm van een kroon, waarbij de ene helft net als een kroon omhoog staat en de andere helft horizontaal ligt. Ogentroost wordt geoogst door het bloeiende kruid te plukken in de periode van augustus tot oktober.

Ogentroost kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Zo kan het gedronken worden als ogentroost thee, maar kan het ook als sterke thee gezet worden om de ogen mee te spoelen.

Euphrasia officinalis oftewel echte stijve ogentroost kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Echte Stijve ogentroost – euphrasia officinalis – staat ook bekend als euphrasia stricta, ogentroost, klaaroog, eyebright kruid, euphrosyne, gemeen oogentroost, euphrasia, ophthalmica, ocularis, euphrosyne, ooghentroost, augentrost, euphrase, ocularis, ooghentroost, klaerooghe, casse-lunette en steifer augentrost.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde ogentroost thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
10 min. meekoken
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
Ogentroost gesneden Euphrasia stricta (Euphrasiae offic. Hb. conc.)
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  15 Oct 2020 (Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta)) :
(5/5

Nice tea

I bought this tea for my sons eyes, he has inflammation of eye lids and we were making tea compreses . It seems to help very well
Tea is also nice to drink!

Door op  30 Aug 2019 (Stijve Ogentroost Kruid Gesneden (euphrasia officinalis, euphrasia stricta)) :
(4/5

goed product

Mijn bevinding van deze kruidenthee was goed, goed gedroogd en fijn gesneden. Ook de verpakking is degelijk en makkelijk in gebruik.
Maar voor mij het voornaamste, is de genezende werking van deze thee. Doordat ik al geruime tijd oogproblemen had vanwege hooikoorts heb ik uiteindelijk dit product voor het eerst geprobeerd. Na een aantal dagen merkte ik al verbetering.
Voor mij werkt ogentroost dus prima en heeft moeder natuur mij hiermee een handje geholpen.