Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe

Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe Kruidenthee Evans & Watson - 10
Productnummer: T-01010

Maretak thee (viscum album, mistletoe) heeft een licht boomschorsachtige smaak.

€ 2,40
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 6 beoordeling(en) - 4 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Maretak thee kopen? Laat je verrassen door de maretak thee van Evans & Watson! Maretak thee wordt bereid van de bladeren van de plant en wordt veelal koud gedronken. Maretak thee heeft een lichte boomschorsachtige smaak. Onze maretak thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - maretak thee maken

 • 1-2 theelepels maretak
 • 300 ml koud water (!)
 • 5-8 uren laten trekken

De geneeskrachtige eigenschappen van maretak wordt verminderd door maretak te verwarmen.

Meer over maretak – viscum album
Inheems in Midden- en Zuid-Europa, Noord-Afrika en Centraal-Azië. De Latijnse naam van maretak – viscum – verwijst naar de kleverige inhoud van de bessen, waardoor maretak in Nederland ook wel vogellijm genoemd wordt. Over heel Europa zijn vele sagen en legendes bekend waarbij mistletoe een prominente plek inneemt. Maretak staat onder andere bekend onder de naam heksenkruid, vogellijm, mistel, mistletoe en viscum. Hangend aan de huisbalken zou het demonen en heksen verjagen.

Maretak groeit als halfparasiet op verschillende soorten loof- en naaldbomen. Maretak groeit bij voorkeur op een boom die in een kalkrijke bodem staat. Mistel kan wel 70 jaar oud worden en is winterhard, de geelgroene bladeren blijven in de winter in een bolvorm zichtbaar. Hierdoor valt maretak ook vooral in de winter op, omdat de boom waarop de maretak groeit dan vaak zijn bladeren heeft laten vallen. Mistletoe bloeit van februari tot april met kleine geelgroene bloemen en vanaf oktober verschijnen de witte bessen. De bladeren worden geoogst in de vroege zomer. De bessen zijn rijp in december.

Maretak kan inwendig en uitwendig worden toegepast. Uitwendig helpt het tegen spataders en eczeem. Inwendig kan het gebruik worden als maretakthee maar ook bijvoorbeeld in wijn gebruikt worden.

Viscum album oftewel maretak kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen. Mensen hebben dezelfde plant verschillende namen gegeven – streek tot streek verschillend. Maretak - viscum album – staat ook bekend als mistel, mistletoe, mistletoes, lijmkruid, vogelkruid, heksenkruid, mistelkraut en duivelsgras.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je maretak thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Maretak niet gebruiken bij stoornissen in de bloedstolling. Niet gebruiken bij een lage bloeddruk of hartziekten. Niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Een te hoge dosis warm aftreksel van maretak kan giftig zijn.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Na de maaltijd
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
5-8 uren
Temperatuur water
Koud water
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
Maretakblad
Kenmerken
Licht houten boomschorsachtige smaak
Tijdstip
Na de maaltijd en avond
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
Waarschuwing
Raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of aandoeningen als kanker, aids of TBC. Een te hoge dosis warm aftreksel van maretak kan giftig zijn.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  10 Mar 2022 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5

zuiver

gezond voor de liver. prima schone thee

Door op  27 Nov 2021 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  21 Sep 2021 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5

Tevreden

Ik ben tevreden met mijn bestelling van de maretak thee (viscum album). Het ziet er goed uit en hopelijk werkt het bij mij dus het is een 5 waard. Tot een volgende bestelling!

Door op  24 Aug 2021 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5

prima. zoals altijd

ik zet het kruid een nacht in koud gefilterd water om er de dag erna van te drinken.
mooie thee geen vervuiling of poeder

Door op  09 Dec 2018 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  02 Feb 2017 (Maretak Thee Gesneden (viscum album) Mistletoe) :
(5/5

gezond en lekker

kan ook nog gemixt worden met bv.zoethoutthee