Matcha groothandel

Alhoewel het al meer dan 800 jaar in Japan wordt gebruikt, is matcha pas de laatste jaren aan een opmars in Nederland bezig. Al sinds 2009 jaar zijn wij importeur en matcha groothandel voor de Nederlandse- en Belgische markt.

Evans & Watson biedt met het merk I Love Matcha verschillende opties als matcha groothandel aan. Zo bieden we matcha in bulk aan, maar ook opties als groothandel voor wederverkoop behoren tot de mogelijkheden. Reeds sinds 2009 fungeren we als groothandel voor verscheidene distributeurs, winkels en cateraars in voornamelijk Nederland & België. Onze premium matcha is alleen afkomstig van Japanse plantages, zeer duurzaam geteeld en van biologische oorsprong.

Gratis zakelijk account? Altijd inzicht in onze actuele, zakelijke prijzen Keuze uit 600+ theeën, pure kruiden en poeders.  Actuele voorraadstatus. Alle gegevens overzichtelijk in één account. Bestellen uit België? Intracommunautaire levering. Vanaf de 2e bestelling betaling achteraf. Heb je vragen of mis je een product? Wij staan voor je klaar! Gratis account

Onze producten helpen met:

Help je klanten verder met hun wellnessdoelen Bied unieke nieuwe retailartikelen voor jouw zaak Trek early adopter-klanten naar je winkel

Wij proberen al onze groothandelsbestellingen altijd binnen twee werkdagen te verzenden, al kunnen de verwerktijden verschillen afhankelijk van de ordergrootte. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze bulkprijzen en verpakkingsopties. Wij leveren aan fitnesscentra, bakkerijen, restaurants, sauna´s, yoga praktijken en winkels.

Of je nu een leverancier voor de detailhandel bent, matcha in bulk wilt kopen voor een koffiebar, restaurant of juist matcha als ingrediënt in producten wilt gebruiken; in elk van de gevallen ben je aan het juiste adres.

Kies uit een van de opties hieronder welke het beste bij jouw business past:

Cafés, Restaurants, Sauna- & fitnesscentra & FoodService

Matcha met ijs, Matcha in het gebak en matcha tijdens het koken: de Japanese groene thee-poeder lijkt niet te stoppen! I Love Matcha, een merk onder de paraplu van Evans & Watson, is een van de vooruitstrevendste Nederlandse aanbieders van kwalitatieve biologische Japanse matcha voor de foodservice. Ook is matcha thee dankzij de uitstekende eigenschappen zeer geliefd geworden onder sporters. Ben je eigenaar van een sport- of saunacentrum en ben je geïnteresseerd in een offerte, neem ook dan contact met ons op.

Retail

We bieden groothandel bestellingen aan voor onze retail geschikte producten, met goede marges en lage minimale bestelwaardes.

Onze matcha theeën zijn geschikt voor iedereen! Van fabrikanten die een gezonde smaaktoon aan voedsel of drinken willen toevoegen tot degene die pure matcha voor ceremonieel gebruik willen. Wat je behoeftes ook zijn, onze Matcha-opties voldoen 100% aan je verwachtingen.

Wij zijn een grote distributeur van matcha en hebben veel ervaring in de handel en wandel van matcha thee. Sommige matcha poeders bevatten nog de bladstengels en -nerven, waardoor de afgewerkte thee een bittere smaak krijgt en de voedingswaarde lager ligt. Onze matcha poeder bevat alleen de jonge bladeren, niets anders. De beste kwaliteit, de lekkerste smaak.

Food verwerkers & Leveranciers

We bieden bulk matcha aan voor gebruik als ingrediënt, inclusief custom blends en verschillende afnamemogelijkheden.

Matcha Private Label

Op zoek naar producten die je kunt vermarkten onder eigen merknaam? Geen probleem. We kunnen de meeste verpakkingen ook blanco – zonder etiket – leveren wat jou nog meer mogelijkheden geeft voor het vermarkten van ‘jouw product’.

Iets meer over Matcha poeder

Van oorsprong wordt matcha als thee geserveerd tijdens de Japanse theeceremonie. Tegenwoordig is deze prachtige groene poeder geliefd om zijn speciale smaak. Dit geldt niet alleen voor theedrinkers, maar ook voor sterrenkoks, sporters en yoga enthousiastelingen. Matcha is echt iets speciaals.

Dat het speciaal is kun je alleen al zien aan hoe het verwerkt wordt. Het kent de meest complexe verwerking van alle theeën in Japan en er buiten. De theeplanten worden vier weken vóór de oogst bedekt om de groei van de bladeren te vertragen. Dit proces heeft een grote invloed op de smaak van thee. Het werd bij toeval ontdekt toen theeboeren hun plantages wilden beschermen tegen de as van een vulkaanuitbarsting. Daarmee worden schaduwwerking veroorzaakt, zoals voedingsstoffen zoals chlorofyl en polyfenol in de thee dus meer geconcentreerd en krijgt het blad een donkerdere tint.

Alleen de meest fijne, jonge groene theebladeren worden geplukt en direct na het plukken gestoomd om de fermentatie te stoppen. Op deze manier wordt veel van de waardevolle ingrediënten behouden. Na het drogen wordt de groene thee in een maalmolen verpulverd. Dit vermalen vindt voor de beste matcha alleen plaats met granieten maalstenen die over elkaar heen schuren. Dit is een heel langzaam proces. Niet voor niets, want alleen zo blijven de kostbare componenten zoveel mogelijk behouden. Het maalproces voor zo’n 30 - 40 gram matcha poeder duurt dan ook alleen al een uur. In tegenstelling tot thee als aftreksel, consumeer je bij matcha het hele theeblad. Dit geeft een veelvoud van de waardevolle actieve inhoudsstoffen om door het lichaam opgenomen te worden.

Matcha soorten

Ceremonial Grade: premium 1e oogst, elk voorjaar gemalen van de meest zachte bladeren. Deze matcha is het meest geschikt voor gebruik als pure ceremoniële matcha thee, matcha shot of als bestrooisel van matchapoeder. Premium Grade: 1e oogst, elk voorjaar gemalen uit hoogwaardige bladeren. Matcha van premium grade zijn geschikt voor latte´s en andere mixdranken. Door de hoge kwaliteit is zoetstof niet nodig. Ook geschikt voor matcha-chocolade, matchabars en andere matcha-superfoods. Culinaire kwaliteit: 2e oogst, eind juni geplukt voor de zomerhitte de matcha groene theeplanten. Sterkere smaak, wat goed standhoudt in bitterzoete matcha latte´s, smoothie, ijs, baksels, etc.

Alle drie soorten matcha´s zijn pure, biologische matcha groene thee poeder, gecertificeerd, geteeld in het Uji-gebergte buiten Kyoto, Japan.

Herkomst van Matcha producten

Wanneer je matcha bij je nieuwe matcha groothandel (dat zijn wij!) besteld ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Onze matcha thee komt uit Japan en wordt geleverd met een certificaat van oorsprong. Je herkent de thee direct aan de prachtige kleur en perfecte smaak. Onze overige matcha producten uit de groothandel voldoen ook aan hoge kwaliteitseisen en zijn net zo eenvoudig te bestellen. Als enige echte matcha distributeur zorgen wij dat al je matcha producten snel en in perfecte staat op het gewenste adres worden geleverd.

Onze matcha groene thee is gemaakt van de beste tencha-bladeren verkrijgbaar in Japan. De theebladeren worden vermalen tot een fijn groene poeder. Hier laten we het bij. Dit is pure Matcha. Geen toevoegingen. Het is deze gezonde goedheid die onze matcha-poeders zowel voedzaam maakt als gewaardeerd om de smaak.

Thee Groothandel Evans & Watson

Bij Evans & Watson staan we bekend om onze gespecialiseerde en vriendelijke groothandelservice. We zijn er trots op dat we een onderscheidende en op maat gemaakte selectie van groothandel matcha en theeproducten kunnen aanbieden. We leveren al sinds 2009 als groothandel premium matcha.

Wat we bedoelen met "premium"? We bieden alleen matcha van de allerhoogste kwaliteit aan, tegen de beste prijs. Of je nu een purist bent die matcha op een ceremoniële manier wilt drinken of uitserveren, of een fabrikant die een heerlijk en gezonde dessert wil maken - wij bieden het best smakende product voor elke toepassing. We zorgen ervoor dat onze klantervaring precies aansluit op jouw behoeftes om je te helpen jouw doelen te bereiken.

We hebben als matcha groothandel hiernaast altijd matcha thee poeder op voorraad, evenals een breed scala aan groene thee en matcha thee accessoires. Onze groothandelsdivisie heeft langdurige relaties met onze klanten omdat we ons richten op klantenservice en geweldige producten leveren. Ben je geïnteresseerd om matcha groene thee bij onze groothandel af te nemen? Dan kun je rekenen op flexibiliteit. Snelle doorlooptijden. En de garantie op geweldige matcha. Groothandel matcha groene thee poeder is één van onze specialiteiten.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.