Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Yerba Maté uit Paraguay

Verrassende soorten Yerba Maté

Yerba Maté: de lekkerste Paraguayaanse Yerba Maté thee koop je bij evansnwatson.nl

De kleinste producent van Yerba Mate is Paraguay. Typerend voor het Yerba Mate gebruik in Paraguay is de voorkeur voor de bereiding van Yerba Mate met koud water, ook wel tereré genoemd.

Meer Informatie

Wat is Paraguayaanse yerba mate thee?

Yerba mate komt van de Ilex Paraguariensis. De bladeren en twijgjes van deze boom worden gebruikt om Yerba Mate mee te maken. In Paraguay wordt Yerba Mate één keer per jaar geoogst. Dit proces is grotendeels handwerk. 

Waarom Paraguayaanse yerba mate thee kopen?

Yerba mate uit Paraguay heeft een relatief sterke en verfijnde smaak. Deze smaak kan variëren van erg bitter tot erg zoet. Deze sterke smaak wordt onder andere veroorzaakt doordat Paraguayaanse yerba mate vaak veel stof, ook wel polvo genoemd, bevat ten opzicht van Yerba mate uit andere landen. De bladeren en stengels van Paraguayaanse yerba mate zijn veelal klein tot middelgroot.

Hoe drink ik Paraguayaanse yerba mate thee?

Traditioneel wordt Paraguayaanse yerba mate gedronken uit een kalebas, mate beker, met een bombilla, filterrietje. Echter wordt Paraguayaanse yerba mate ook vaak koud bereid in een dierlijke hoorn, ook wel guampa genoemd. Naast de traditionele wijze is Paraguayaanse yerba mate ook geschikt om te bereiden zoals wij hier thee bereiden, met een theepot met een filter of direct in het theeglas.

Minder informatie

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)