Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Yerba Maté uit Argentinië

Verrassende soorten Yerba Maté

Yerba Maté: de lekkerste Argentijnse Yerba Maté thee koop je bij evansnwatson.nl

In Argentinië is Yerba Mate de nationale drank. Yerba Mate wordt in Argentinië gedronken zoals wij hier koffie en thee drinken. De Argentijnse Yerba Mate traditie is echt een moment van gezelligheid. De Argentijnse Yerba Mate wordt dan ook niet alleen thuis gedronken, maar ook tijdens feestelijke gelegenheden en op het werk. Het is zelfs niet ongebruikelijk om werknemers in bijvoorbeeld winkels tijdens het werk Yerba Mate te zien drinken. Ook bieden sommige benzinepompen gesponsord door producenten van Yerba Mate warm water aan, zodat ook tijdens het reizen Argentijnse yerba mate thee kan worden genuttigd.

Meer Informatie

Wat is Argentijnse yerba mate thee?

Yerba mate komt van de Ilex Paraguariensis. Deze boom komt in Argentinië alleen voor in het noorden. De bladeren en twijgjes van deze boom worden gebruikt om Yerba Mate mee te maken. In Argentinië wordt Yerba Mate twee keer per jaar geoogst. Dit proces is grotendeels handwerk. Argentinië is de één na grootste producent van Yerba Mate.

Waarom Argentijnse yerba mate thee kopen?

Yerba mate uit Argentinië wordt vaak aangeraden aan de beginnende Yerba Mate drinker. Argentijnse Yerba Mate heeft veel smaak en is niet bitter of zoet. De smaak van Argentijnse Yerba Mate wordt vaak ervaren als natuurlijk. Argentijnse Yerba Mate is kenmerkend om de grote hoeveelheid bladeren en stelen, ook wel palos genoemd, en relatief weinig stof, ook wel polvo genoemd.

Hoe drink ik Argentijnse yerba mate thee?

Traditioneel wordt Argentijnse yerba mate gedronken uit een kalebas, mate beker, met een bombilla, filterrietje. Traditioneel drinkt men met de hele groep uit één kalebas als teken van gastvrijheid. Naast de traditionele wijze is Argentijnse yerba mate ook geschikt om te bereiden zoals wij hier thee bereiden, met een theepot met een filter of direct in het theeglas.

Minder informatie

Er zijn 12 producten.

Item 1-12 van 12 in totaal item(s)