Valentijns koekjes met frambozenpoeder

6 mrt. 2022
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Zin in een romantisch koekje met een fruitige twist? Probeer dan eens onze Valentijns koekjes met frambozenpoeder.

Frambozen poeder geeft de koekjes niet alleen een fruitige twist, maar ook een gezonde twist. Frambozen poeder is namelijk rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. En omdat frambozen poeder heerlijk smaakt met witte chocolade en pistachenoten hebben we deze aan het recept toegevoegd. Loopt het water jou ook al in de mond?

Wat hebben we nodig?

  • 80 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram bruine suiker
  • 175 gram bloem
  • 2 eetlepels frambozenpoeder (naar smaak)
  • 4 gram vanillesuiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 60 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 60 gram pistachenoten, in stukjes gehakt

Valentijns koekjes met Frambozenpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C;
  • Mix de boter en ei in een kom;
  • Voeg witte suiker toe en mix het geheel glad;
  • Voeg bruine suiker toe en mix het geheel glad;
  • Roer in een aparte kom de bloem en de Frambozenpoeder door elkaar. Voeg daarna de suiker-botermix toe en mix het geheel;
  • Voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe en mix het geheel;
  • Voeg de chocolade en pistachenoten toe en roer door het beslag heen;
  • Maak deegballetjes met een doorsnede van ongeveer 5 cm en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de balletjes plat met de achterkant van een lepel en maak er een hartvorm van;
  • Bak de Valentijns koekjes 10-12 minuten af in de voorverwarmde oven;
  • Even laten afkoelen;
  • Geniet!
Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.