Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Theecultuur & Franse tradities

Frankrijk kent een vergelijkbare geschiedenis en affectie voor thee als Engeland. Thee werd rond dezelfde tijd geïntroduceerd en was voornamelijk een onderdeel van de arostratische klasse. Net zoals Engeland duurde het even voordat gebruik en rituelen langzaam doorsijpelden tot de rest van de bevolking. Thee werd geïntroduceerd als medicijn, ondanks dat Franse doktoren de gezondheidsvoordelen ontkrachten. De hoeveelheid cafeïne werd zelfs als een mogelijk gezondheidsrisico bestempeld. Tot op de dag van vandaag drinken veel kinderen in Frankrijk dan ook geen thee. Veel volwassenen kiezen boven sneller voor cafeïnevrije tisanes zoals kamille, verbena of verveine.

Echte thee van de Camellia sinensis is desondanks sterk aanwezig en verankerd in de Franse samenleving, bijvoorbeeld te zien aan de vele salons de thé. Een salons de thé is een rustigere plek om te kunnen relaxen in de drukke stad, een stuk rustiger dan de drukke café’s. De sfeer in een Franse salons de thé is vergelijkbaar als in de Engelse tea room, alhoewel iets formeler. De porseleinen theepotten zijn mooi en de ruimte elegant, terwijl thee van de hoogste kwaliteit het allerbelangrijkste is. De Fransen kennen vergelijkbare hapjes bij de thee als de Engelsen, zoals taart en vingervoedsel, een traditie overgewaaid naar veel afternoon tea geserveerd in Frankrijk.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter