Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Theetradities in India

De populariteit van thee als nationale drank pas een vlucht in de 19e eeuw. Deze vlucht werd gekickstart nadat de Britten grootschalige theeplantages begonnen aan te leggen om zodoende zelf een constante aanvoer naar Britse eilanden te bemachtigen. India is tegenwoordig een van de grootste theeproducenten in de wereld. Toch door de relatief korte aanwezigheid heeft thee zich nog niet kunnen manifesteren in rituelen zoals in China en Japan. Ondanks dit is thee wel degelijk een onderdeel van het dagelijkse leven in India, of dit nu tijdens werk, op straat, tijdens een reis of thuis – thee is altijd aanwezig.

Cha-ya is de populairste soort thee verkocht op de straat, in treinstations en in restaurants. Cha-ya is een sterke zwarte thee, gekruid met kardemom, venkel, kruidnagel en andere specerijen, gezoet met suiker en melk voor een zoete en romig drankje. In het westen staat cha-ya bekend als Masala Chai of gewoon chai. Het kan afzonderlijk worden gedronken of samen met een hartige snack. Het is vrij gebruikelijk dat straatverkopers of op treinstations deze thee in kleine kleienkopjes verkocht worden. Na gebruik worden deze vaak kapot geslagen.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter