- Blog
- Losse thee
- Top 10
- Favoriete theeën
- Groene thee
- Matcha
- Zwarte thee
- Witte thee
- Kruidenthee
- Oolong
- Pu Erh
- Rooibos
- Vruchtenthee
- Speciale thee
- Afslankthee
- Assam
- Ceylon
- Chai thee
- Cold Brew Thee
- Darjeeling
- Detox
- Earl Grey
- Genmaicha
- Gunpowder
- IJsthee
- Jasmijn
- Japan
- Kinderthee
- Lapsang souchong
- Maté thee
- Multivitamine thee
- Relax
- Rookthee
- Sencha
- Slaapthee
- Winterthee
- Wellness
- Theeproefpakket
- Theedozen
- Theecadeau
- Theepakket cadeau
- Multipacks / Sets
- Medicinale kruiden
- Amerikaanse kruiden
- Ayurvedische kruiden
- Chinese kruiden
- Europese kruiden
- Superfoods
- Groene superfood poeders
- Fruit- & Groentepoeders
- Kruidenpoeders
- Thee poeders
- Brandnetel
- Cistus Incanus
- Citroengras
- Damiana
- Gember
- Goudsbloem
- Hibiscus
- Kamille
- Kurkuma
- Lapacho
- Lavendel
- Mierikswortel
- Moringa
- Munt
- Paardenbloem
- Rozen
- Rozenbottel
- Salie
- Sint Janskruid
- Venkel
- Verbena
- Vrouwenmantel
- Weegbree
- Zoethout
- Theepotten
- Top 10
- Gietijzer
- Glas
- Keramiek
- Porselein
- Theesets
- Arare
- Maoming
- Omaia
- Ganzou
- Hewi
- Qidong
- Zhejiang
- Theefilters
- Papieren theefilters
- RVS theefilters
- Thee-ei
- Yerba Mate Accessoires
- Matcha accessoires
-
Losse thee
-
Kruiden & Gezondheid
-
Superfoods
Populaire categorie
-
Cadeau's & Accessoires
Theefilters & meer
- Winterthee
Schrijf je net als 5.000 andere theeliefhebbers in voor de nieuwsbrief
Ontvang exclusieve deals, maandelijkse emails en andere leuke berichten.

Recept: Carobe poeder repen
Ben je een liefhebber van de textuur van chocolade en ben je gezegend met een zoete tong? Dan is dit het recept voor jou! Maak kennis met de geheel eigen zoete, fruitige smaak van Carobe poeder.
Carobe Poeder biedt een gezond alternatief voor cacao. Carobe Poeder bevat minder vet en ongeveer 10% eiwit. Daarnaast bevat Carobe Poeder meer natuurlijke suikers dan cacao poeder en heeft daardoor een zoetere smaak dan cacao.
Wat hebben we nodig?
- 70 gram Carobe poeder
- 240 ml melk
- Ongezouten noten (indien gewenst)
- Garde
- Steelpan
- Siliconen vormpjes (of een grote ovenschaal)
Bereiding
- Mix de melk en Carobe poeder tot een glad mengsel met de garde;
- Verwarm het Carobe poeder-melk mengsel op laag vuur terwijl je constant blijft roeren. Zodra het mengsel een dikke textuur heeft gekregen de pan van het vuur nemen;
- Leg naar wens ongezouten noten in de siliconen vormpjes. Heb je geen vormpjes? Giet dan in een grote ovenschaal allemaal hoopjes van het mengsel. Zorg er wel voor dat ze een aantal centimeter van elkaar af liggen, anders heb je straks een hele grote Carobe poeder reep (ook lekker);
- Giet het mengel in de vormpjes. Zorg voor niet te dikke repen; de Carobe poeder repen zijn harder dan chocolade om vanaf te bijten;
- Plaats de Carobe poeder repen in de vriezer voor minimaal 12 uur;
- Geniet!
- Tip: Eet de repen rechtstreeks uit de vriezer, omdat deze snel smelten.
- Tip 2: Bewaar de Carobe poeder repen in de vriezer.
De kant van de Carobe poeder repen welke bovenop lag in de vriezer doet denken aan truffels, de onderkant aan een prachtige chocoladereep. De textuur van de repen doet denken aan chocolade. De smaak daarentegen is zoet, fruitig en geheel eigen. Geniet!
Laat je ons weten wat je van de Carobe poeder repen vindt?

Hi, mijn naam is Anne Marije en ik ben Content Marketing Coordinator hier bij Evans & Watson. Mijn favoriete thee is Sencha Superior - heerlijk 's avonds na het eten. Ik heb een passie voor gezondheid, natuurlijke voeding en sporten.
Dit vind je vast ook leuk...
Ontdek onze blog!
-
Theepot voor losse thee; welke theepot kopen?
21 January 20200 reactiesGa je een theepot kopen? Welk materiaal kun je het beste kiezen? Welk formaat heeft jouw ideale theepot? Kies je een... -
Is zoethout thee gezond?
9 January 20200 reactiesIk ben gek op de zoete, verwarmende smaak van zoethout. Maar is zoethout thee ook gezond? En wat is de invloed van...
Laat een bericht achter