Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Moringa oleifera, de wonderboom

We krijgen geregeld de vraag of Moringa gezond is. Graag vertellen we je in deze blog dat Moringa vele gezondheid bevorderende eigenschappen kent. Ook hebben we een aantal mogelijkheden beschreven om moringa oleifera blad op te nemen in je dagelijkse voedingspatroon.

Even voorstellen… Moringa oleifera, de wonderboom 

Moringa oleifera heeft een prominente plek gekregen in de levensstijl van gezondheidsbewuste consumenten. En dat is niet voor niks. Moringa oleifera bevat namelijk uitzonderlijk hoge voedingswaarden. Moringa oleifera blad zit boordevol met antioxidanten, vitamines en mineralen.

Moringa oleifera is een van de meest voedzame bomen ter wereld en wordt daarom ook wel wonderboom, miracletree of Tree of Life genoemd (niet te verwarren met de giftige Ricinus communis welke ook wonderboom genoemd wordt).

De oorsprong

De Moringa boom komt van oorsprong uit Noordwest-India. Veel verschillende delen van de Moringa boom worden al duizenden jaren toegepast in onder andere de Ayurvedische geneeskunde.

De wonderboom wordt tegenwoordig op diverse plekken gekweekt, zoals in Afrika, Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Juist omdat de moringa boom boordevol voedingswaarden zit, wordt de boom ook veel gebruik in de strijd tegen ondervoeding.

Antioxidanten, vitamines en mineralen

Moringa oleifera bevat 92 voedingsstoffen en 46 verschillende antioxidanten. Hiermee bevat Moringa oleifera bijna alle vitaminen uit groente en fruit. En van sommige vitaminen bevat Moringa oleifera zelfs meer dan groente, fruit en melkproducten. Zo bevat Moringa:

  • meer vitamine A dan wortels
  • meer vitamine C dan sinaasappels
  • meer ijzer dan spinazie
  • meer kalium dan banaan
  • meer calcium dan melk
  • meer eiwit dan yoghurt

Gezondheidsvoordelen/Moringa ervaringen

Moringa oleifera zorgt voor een energieboost op de lange termijn en betere mentale focus. Dit komt omdat Moringa, door de vele voedingsstoffen, het lichaam beter in balans houdt. Ook versterkt Moringa het immuunsysteem en stimuleert Moringa spierontwikkeling. Tevens verlaagt Moringa de bloedsuikerspiegel en werkt spierverslappend, wat onder andere zorgt voor een betere, diepere en langere nachtrust. Moringa oleifera blad werkt tevens ontstekingsremmend.

Door de grote hoeveelheid antioxidanten in Moringa oleifera blad draagt het ook bij aan een gezondere en jongere huid. Dit komt omdat Moringa bijdraagt aan een snellere groei van nieuwe huidcellen (met als resultaat oa minder rimpels). Dit effect schijnt al zichtbaar te zijn bij de consumptie van slechts 1,5 theelepel Moringa oleifera blad poeder per dag (voor minimaal 3 maanden). Ook draagt Moringa bij aan gezondere nagels en haar.

Daarnaast werkt Moringa als natuurlijke eetlustremmer en zorgt het voor sterkere botten en gezondere tanden. Ook ervaren vrouwelijke consumenten van Moringa thee dat Moringa zorgt voor minder kramp tijdens de menstruatie.

Moringa oleifera blad

Dagelijkse voedingspatroon

Nu je kennis hebt gemaakt met de vele voordelen van Moringa oleifera blad, kan ik me voorstellen dat je Moringa oleifera blad graag toevoegt aan je dagelijkse voedingspatroon. Daarom hierbij een aantal ideeën:

Kortom, Moringa is gezond door haar uitzonderlijk hoge voedingswaarden en is gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon. Op zoek naar inspiratie voor koekjes met Moringa poeder? Probeer dan eens onze blog: Moringa poeder koekjes met walnoten en extra pure chocolade.

Hi, mijn naam is Anne Marije en ik ben Content Marketing Coordinator hier bij Evans & Watson. Mijn favoriete thee is Sencha Superior - heerlijk 's avonds na het eten. Ik heb een passie voor gezondheid, natuurlijke voeding en sporten.

Laat een bericht achter