Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana)

Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
 • Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 5
 • Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 6
 • Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 7
 • Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana) Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12620

Thee van guaraná zaad geeft een ietswat bittere kruidenthee. Tip: Voor de beginner, drink met andere ingrediënten zoals citroen of yerba maté.

€ 4,50
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 4 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 4 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,12.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Guarana kopen? Laat je verrassen door de Guaraná Zaad van Evans & Watson! Guaraná zaden kunnen geplet gebruikt worden om Guaraná thee van te maken. Ook kunnen Guaraná zaden vermalen worden tot poeder (let op, Guaraná zaden zijn hard, vermalen tot poeder vraagt om goed gereedschap – denk aan een koffiemolen, oid.). Guaraná poeder kan toegevoegd worden in smoothies, zuivelproducten, sap of als thee gedronken worden. Onze Guaraná thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - Guaraná thee

 • 1-2 gram Guaraná zaad, geplet/poeder
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Niet meer dan 4 gram per dag.

Meer over Guaraná zaad (Paullinia cupana)

Guaraná thee wordt steeds populairder. Zo wordt het veel gebruikt als goed te verdragen alternatief voor koffie. Guaraná thee wordt zowel 's morgens als overdag een vervanging voor koffie gedronken. De bereiding van een guaraná thee gaat snel en je kunt (bijna) niets verkeerd doen.

Guaraná komt van oorsprong uit het Amazonegebied. In het Amazonegebied wordt al erg lang guaraná gebruikt voor de positieve stimulerende eigenschappen. Guaraná is een plant met grote groene bladeren en prachtige bloemen. Daarnaast heeft de guarana plant vruchten ter grootte van een koffieboon. De vruchten zijn rood of bruin. Binnenin de vrucht zitten de guaraná zaden. De vrucht van de guaraná wordt in het droge seizoen geplukt en bevat een keer zoveel cafeïne als de koffieboon.

Guaraná gezond? Gezondheidsvoordelen & Guaraná werking

Guaraná zaden kunnen geplet gebruikt worden om guaraná thee van te maken. Ook kunnen guaraná zaden vermalen worden tot poeder (let op, guaraná zaden zijn hard, vermalen tot poeder vraagt om goed gereedschap). Guaraná poeder kan verder toegevoegd worden aan smoothies, zuivelproducten, sap of ook als thee gedronken worden.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Guarana kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken bij diabetes, epilepsie, hart- of nierproblemen en bij een hoge bloeddruk.

Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
4-6 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
Guarana zaad heel (Guaranae Sem.)
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews

Schrijf als eerste een review! !