Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Guarana zaad
 • Guarana zaad
 • Guarana zaad
 • Guarana zaad
 • Guarana zaad

Guaraná Zaad Heel (Paullinia cupana)

€ 3,10

Thee van guaraná zaad geeft een ietswat bittere kruidenthee. Tip: Voor de beginner, drink met andere ingrediënten zoals citroen of yerba maté.

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Dit product geeft recht op maximaal 142 spaarpunten. Aan je winkelwagen kan maximaal 142 punten toegevoegd worden die omgezet kunnen worden in een korting van € 4.26.


 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Guaraná Zaad kopen? Laat je verrassen door de Guaraná Zaad van Evans & Watson! Guaraná zaden kunnen geplet gebruikt worden om Guaraná thee van te maken. Ook kunnen Guaraná zaden vermalen worden tot poeder (let op, Guaraná zaden zijn hard, vermalen tot poeder vraagt om goed gereedschap – denk aan een koffiemolen, oid.). Guaraná poeder kan toegevoegd worden in smoothies, zuivelproducten, sap of als thee gedronken worden.

Onze Guaraná thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - Guaraná thee

 • 1-2 gram Guaraná zaad, geplet/poeder
 • 300 ml kokend water
 • 10 minuten laten trekken

Niet meer dan 4 gram per dag.

Meer over Guaraná zaad (Paullinia cupana)

Guaraná thee wordt steeds populairder. Zo wordt het veel gebruikt als goed te verdragen alternatief voor koffie. Guaraná thee wordt zowel 's morgens als overdag een vervanging voor koffie gedronken. De bereiding van een guaraná thee gaat snel en je kunt (bijna) niets verkeerd doen.

Guaraná komt van oorsprong uit het Amazonegebied. In het Amazonegebied wordt al erg lang guaraná gebruikt voor de positieve stimulerende eigenschappen, namelijk het verhogen van de mentale alertheid, tegengaan van vermoeidheid en het verhogen van het uithoudingsvermogen.

Guaraná is een plant met grote groene bladeren en prachtige bloemen. Daarnaast heeft de guarana plant vruchten ter grootte van een koffieboon. De vruchten zijn rood of bruin. Binnenin de vrucht zitten de guaraná zaden. De vrucht van de guaraná wordt in het droge seizoen geplukt en bevat een keer zoveel cafeïne als de koffieboon.

Guaraná gezond? Gezondheidsvoordelen & Guaraná werking

Guaraná zaden kunnen geplet gebruikt worden om guaraná thee van te maken. Ook kunnen guaraná zaden vermalen worden tot poeder (let op, guaraná zaden zijn hard, vermalen tot poeder vraagt om goed gereedschap). Guaraná poeder kan verder toegevoegd worden aan smoothies, zuivelproducten, sap of ook als thee gedronken worden.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je guaraná thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken bij diabetes, epilepsie, hart- of nierproblemen en bij een hoge bloeddruk.

Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
4-6 min.
Temperatuur water
100 C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
Guarana zaad heel (Guaranae Sem.)
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
 Reviews

Schrijf als eerste een review! !