Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula

€ 2,90

Blond Psylliumvezel met een neutrale smaak voor verminderd hongergevoel.

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Dit product geeft recht op maximaal 131 spaarpunten. Aan je winkelwagen kan maximaal 131 punten toegevoegd worden die omgezet kunnen worden in een korting van € 3.93.


  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Gratis sample & spaarpunten
  • Niet goed, geld terug
  • Kies je eigen bezorgmoment

Blond Psyllium husk kopen? Laat je verrassen door de psyllium husk vezels van Evans & Watson! Voor de aanmaak van deze Psylliumvezel worden de psylliumzaad gefilterd totdat vrijwel enkel de nuttige vezels overblijven. Psyllium husk is rijk aan vezels. De belangrijkste eigenschap van vlozaadvezels is de zwelkracht wat je hongergevoel verminderd en zorgt dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Onze blond psylliumvezel voldoet minimaal aan een zwelvermogen van factor 40. Ook helpen psyllium husk vezels om de ontlasting zachter te maken bij aambeien.

Onze psylliumvezels zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – Blond Psylliumvezels

  • 1 eetlepel psyllium husk
  • 300 ml koud water, melk of sap
  • Direct op drinken

Maximaal 3 eetlepels per dag.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumvezels, omdat de psylliumvezels vocht opnemen waardoor deze opzwellen. Bij te weinig water of vloeistof bestaat de kans op verstikking of bokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 5 gram of minder blond psylliumhusk. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van psylliumzaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over Psyllium husk - vlozaadvezels - Psylli flavum Testa

Psyllium is de naam  voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago ovata staat bekend als blonde psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, Indian Plantago of Ispaghula. Plantago psyllium staat bekend als zwart psyllium, donkere psyllium, Franse of Spaanse psyllium, plantago afra of Plantago arenaria en is afkomstig van de zandweegbree – Plantago arenaria.

Blond Psyullium husk vezels komen van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de laxerende werking van vlozaadvezels bekend. Vlozaad wordt vooral verbouwd in India en Pakistan. Blond Psyllium  - Psyllii testa – is de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten Plantago ovata, ook bekend als Indische psyllum. De bladeren van de plant zijn groen en vormen een rozet. De bladeren zijn lang en smal. De vlozaad bloeit meestal van januari tot april met witgele bloemetjes. In de doosvrucht zitten de zaden, variërend van blond vlozaad tot bruin vlozaad.

Blond vlozaadvezels kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt, kwark of saus. Ook kan blond psyllium husk vezel gebruikt worden als bindmiddel. Verder geven psyllium husk vezels een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid van brood. Ook zijn blond psylliumvezels goed te mixen met een eiwit shake.

Psyllii testa oftewel blond psylliumvezels kent veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Blond psyllium husk psyllii testa – staat ook bekend als vlozaadvezels, psyllium husk, psylliumvezels, psylliumhusk, Indian wheat, blond psyllium, flohsamenschalen, syllium Floh., plantain seed, flea seed, Ispaghula, ispaghul, Plantago ovata, Indische psyllum, desert Indianwheat, Blond Plantago, Che Qian Zi, Dietary Fiber, Englishman's Foot, Indian Plantago, Ipágula, Isabgola, Isabgul, Ispagol, Pale Psyllium, Plantaginis Ovatae Semen, Plantaginis Ovatae Testa, Plantago decumbens, Plantago ispaghula, Psilio, Psillium Blond en Spogel.

Psyllium Husk Gezond? Gezondheidsvoordelen & vlozaadvezels werking

Ideaal voor het toevoegen van extra vezels aan je voedingspatroon. Psylliumvezels helpen om de ontlasting zachter te maken waardoor de stoelgang verbeterd, handig bij bijvoorbeeld aambeien of harde ontlasting. Daarnaast zorgen blond psyllium husk vezels dat je minder hongergevoel hebt en dat je sneller verzadigd bent. Ook helpen vlozaadvezels om je darmen schoon te houden en werkt het cholesterolverlagend. Conclusie, is blond Psyllium Husk gezond? Zeker weten!

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Psyllium Husk kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumvezels, omdat de vlozaadvezels vocht opnemen waardoor deze opzwellen in de darmen.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Gezuiverde gemalen psylliumhusk (vlozaadvezels) (Psylli Flavum Testa)
Cafeine
Nee
 Reviews

Schrijf als eerste een review! !